2021 59. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2021 12:57
Merhabalarrr Yine bir seri tavsiyesiyle karşınızdayım. Bu sefer sizlere Penryn ve Günlerin Sonu serisini önereceğim.Serinin ilk kitabı meleklerin Dünya'ya gelmesiyle oluşan kaos ortamıyla başlıyor. Meleklerin egemen olduğu insanların hayatta kalmak için hem birbirini öldürdüğü hem de meleklerden saklandığı bir dünya düşünün. Kitap bazı açılardan bana The Walking Dead dizisini anımsattı. Dizide de zombilere karşı insanlar  çete halinde dolaşıyordu ve kendi hayatlarını korumak için hem zombileri öldürüyor hemde diğer insanları öldürüyorlardı. Bu kitapta en baştan o şekilde başlıyor, hayatta kalmak için herşeyi yapıyorsunuz buna yiyecek bulamayınca kedi maması yemek dahil. Ana kahramanımız Penryn psikolojik sorunları olan şeytanlarla konuşan hasta bir anne ve engelli bir kız kardeşe sahiptir. Bir akşam yiyecek bulma umuduyla dışarıda dolaşırlarken önlerine çıkan bir grup meleğin bir meleği öldürmeye çalıştığını görürler. Kızımızda bu meleğe yardım eder ve onu ölmekten kurtarır ancak bu sırada meleği öldürmeye çalışan meleklerden birisi kız kardeşini alarak kaçar. İşte kitabımız böylece Raffe ve Penryn'in kız kardeşini aramak için birlikte çalışmasıyla başlıyor. Sonrasında olaylar olaylar. Okuduğum en iyi kıyamet senaryosu yazılmış seriydi. Hatta bazı yerlerde yazar bunu nasıl düşünmüş diye şaşırdığım yerler oldu. Özellikle 3.kitap olan serinin son kitabı baya şaşırtıcıydı. Yazar her kitabında kendini daha da geliştirmiş ve son kitabı benim gözümde baya tatmin edici şekilde bitti.Bir noktada beklediğim şeyi yazar kitapta kurgulamış ve bu çok hoşuma gitti. Ama hala cevabı verilmeyen sorularda vardı. Çünkü tüm seri boyunca merak edilen şeyi açıklamadan ya da netleştirmeden diyelim, yazar sonlandırıyor. Tabi bize açık kapı bırakıyor tahmin ediyoruz sebebi ama yinede net birşey yok. Ayrıca kitapta aşk var ama çok yansıtılan bir şekilde vıcık vıcık bir aşk değil, kitabın önceliği kesinlikle kıyamet senaryoları! Bu yüzden okurken yer yer ürkünç ya da tiksinç şeyler karşınıza çıkabilir. Melekler, iblisler, insanlar ve bilinmeyen gizemlerle dolu bir Dünya! Fantastik genç - yetişkin tarzını sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Kitaba puanım 8/10 Sevgiyle kalın..
Meleğin DüşüşüSusan Ee · Dex Yayınları · 2017936 okunma