2021 7. kitabı
Okunma: 18 Mart 2021 00:38
Atatürk'ün okul müfredatına konulmasını emrettiği kitap, okuduğunda bu başarıya hayran kalması benim kitabı okumamdaki en büyük etkendi. Beyaz zambaklar ülkesinde en etkileyici olan ise Fin halkının küllerinden yeniden doğması, vatan sevgileri ve milli birliktelik oluşturup her alanda eğitimsiz tek bir kisi bile kalmaksızın sosyo ekonomik, kültürel, yaş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin aynı eğitime ulaşmaya hakkı olduğunu ve bunun için ellerinden gelen herşeyi yaparak bir halkı o derin uykusundan uyanışını anlatan bu güzel kitap küfürün ,kötülüğün, hastalığın, hirsizligin oluşmasının da asil sebebi yine bizim yuzumuzden olduğunu onları sadece talihsiz talihlerine bıraktığımız için kendilerini geliştirecek eğitecek olanakları oluşturmadığımiz için yazarın da tabiriyle gelecek mimarlarımiz solup gittiler. Yazarımız Petrov'un bir din adamı olarak bu kadar eğitimli, milli kalkınmayı, bağımsızlık ve vatan sevgisini ne kadar parlak bir şekilde savunup ortaya koymasi en önemli hususlarından biridir. Herkesin okuması gereken ve içindeki o aydınlık meşaleyi söndürülmeye çalışıldığında her zaman eskisinden daha parlak yakarak başarıya ulaşılacağıni bilmelidirler.
Beyaz Zambaklar ÜlkesiGrigory Petrov · Ayrıntı Yayınları · 2020124,6bin okunma