···Okunma: 18 Mart 2021 19:59 Kitabın bu cildi de diğer ciltleri gibi oldukça akıcıydı. Bu ciltte biraz daha yeni bilgiler öğrendik. Ama hala tam olarak asıl olaya girmiş değiliz. Gelecek ciltlerde bunun da gerçekleşeceğini düşünüyorum (daha doğrusu biliyorum).
Bu cildi de spoilerlı ve spoilersız olarak yorumlayacağım.
3. cilt için olan spoilersız yorumuma gelecek olursak:
- Hikaye genel olarak bir bütün olduğu için diğer ciltlerde değindiğim noktalar benim için hala geçerli. Bu konudaki fikirlerim gelecek ciltlerde değişirse belirtirim.
- Hikayede herkesin ayrı bir plan çevirmesine bayılıyorum. 2. cilt yorumumda da belirtmiştim bunu. Fakat bu ciltte işin içine başkaları da katılınca olay daha da karmaşık oldu. Şimdilik kim kimi zekasıyla alt etti bunu görmüş olduk. Gelecek ciltlerde kazanan değişebilir göreceğiz.
- Emma'nın biraz daha diğer çocuklara yetişmeye başladığını farkettiğim bir cilt oldu. İleride karakter gelişimini görmek için sabırsızlanıyorum.
- Herkesin kurduğu planlar, düşünceleri gerçekten de ustaca kurulmuş. Shounen bir seri fakat içerisinde ''saçma sapan iyiler kazanır kötüler yenilir'' ''yaşasın dostluk her şeydir'' gibi algılara rastlamadım. İleride de böyle devam edeceğine inanıyorum. Çünkü imkansız olduğu zaman bile iyi tarafın kazanmasını çok saçma buluyorum. Seride bu gerçekçiliği sevdim. Çocukların da belirli bir potansiyeli var sonuçta bir yetişkine kıyasla. Şuanlık bir tane bile fanservice görmedim ve bu da beni çok mutlu etti. Norman'ın Emma'ya olan ilgisini biliyoruz fakat buna rağmen vıcık vıcık aşk olayına girilmemesi bu duygunun masumane olması çok güzel.
Kitaba verdiğim puana gelecek olursak:
- Bu kitaba da 9 puan veriyorum. Yukarıda ve aşağıda açıkladıklarımla bu puanı uygun gördüm. 2. cilt kadar beni heyecanlandırmadı fakat sona doğru heyecan doruğa çıktığı için bu açıdan bir puan kırma gereği duymadım.
- Seriyi yorumlamaya başladığımdan beri belirttiğim ufak tefek kusurlar ile 9 puan veriyorum. Bu gayet yüksek bir puan bu seriye göre.
-----------------*SPOİLER İÇERİKLİ YORUM*-----------------
KİTABI OKUMAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BAKMASINLAR!!!!
- Bu incelemeyi yazarken en çok zevk aldığım kısım işte burası. Bu ciltte de beni çok şaşırtan olaylar oldu şimdi bahsetmek istiyorum.
- Öncelikle Don ve Gilda'nın gerçekleri keşfedip üzülmeleri beni etkiledi. Don'un kendimi zayıf hissediyorum demesi, Norman Emma ve Ray'e denk olmak istemesi gerçekten güzel bir nokta. Zaten Don korumacı abi gibi bir çocuk ve diğerlerinin seviyesine çıkmayı gerçekten çok istediği, onlara destek olmak istediği belli.
- Bu ciltte de Krone Abla'nın her yerden fırlaması insanı geriyor. Fakat karakterin sonu kötü oldu. Başından beri sevmediğim bir karakterdi hatta nefret ediyorum diyebilirim. Fakat öyle güzel yazmışlar ki Krone'nin ölmesine üzüldüm ve kendime inanamadım. Bu artı bir özellik.
- Şuanlık Isabella'nın herkesten üstte olduğunu gördük. Zaten bu seride her şey iyiye giderken bir anda kötü bir şey oluyor. Şaşırmamak gerek. Üçlünün planı Isabella'nın Emma'nın bacağını kırmasıyla suya düştü. Gerçekten çok kötü bir sahneydi. İzlerken daha çok etkilenmiştim. Norman da nakledilecek. Gelecek ciltte aramızdan ayrılacak gibi görünüyor fakat dengeler değişecek mi heyecanla bekliyoruz. Norman kurtulacak ve kaçacaklar mı yoksa Isabella mı kazanacak. Heyecanla yeni cildi bekliyorum.