'Binbir Gece Masalları ' hepimizin bildiği bir masallar diyarı.
2021 45. kitabı
Sasani hükümdarları içinde bir hükümdarın iki tane oğlu varmış.Bunlardan büyüğü: Şehriyar, küçüğü: Şahzaman. Hikayemizin kahramanı olan Şehriyar bir gün eşinin kendini aldattığını öğrenir ve kadınlardan nefret eder.Kadınlara olan guvensizliğinden dolayi her gece bir kadinla geceyi geçirir ve sabah olunca boynunu vurdurur.Birçok kadın Şehriyar'ın güvensizliği yüzünden hayatını kaybeder. Ve böylece gel zaman git zaman... Vezirin artik hükümdara sunacağı bir kadın kalmaz.Çünkü hükümdarın bu davranışından dolayi kiz çocuğu olan kaçıp ülkeyi terketmektedir. Bu duruma üzülen tüm hemcinslerini kurtarmak isteyen Şehrazat'ın bir planı vardır. Ayni zamanda vezir olan babasına bu gece hükümdara kendini sunmasını ister. Şehrazat'ın binbir gece masalları böylelikle başlamış olur. Kitap toplam 4 cilt ve 8 kitaptan oluşuyor. Biz #doğuyukeşfet grubumuzla mart ayında ilk kitabi okuduk.Serinin diğer kitaplarını da yil içerisinde okumayı düşünüyoruz. Kitabin önsözünde Orhan Pamuk'un bir yazısı var; "Bu kitabi şimdiye kadar baştan sona kimsenin okuyamadığı ve baştan sona okuyan kişinin de öleceği " üzerine bir inanış olduğunu söylüyor ve ekliyor. "Binbir Gece Masalları' nı okusak da okumasak da , sonunda biz de öleceğiz. " :) Masallar, çerçeve hikayeden oluşuyor. Hikaye içinde hikaye anlatılıyor. Kadinlarin hep aldatan olduğu, kötü anlatıldığı masallar. Kadin yazgısının o zamandan bu zamana değişmediğini gördüğümüz masallar. Eğer sizde Şehrazat'ın masallarını merak ediyorsanız, bu diyarı ziyaret edin derim.
Masal
Binbir Gece Masalları Cilt 1/1Anonim · Yapı Kredi Yayınları · 20203,882 okunma