özgürlüğün ne olduğunu sorgula!
2021 17. kitabı
Okunma: 20 Mart 2021 20:46
Bütün karakterlerin ruhuna bürünüp onları tek tek yaşadığınız kitap! İnsanın Kendini sevilmeye layık bulmama, terk edilme korkuları... Aslında hayatın içinden başka zamanda da olsa gerçekten yaşamış olan karakterlerin olaylara, durumlara bakış açıcısı... Kendisi de bir psikolog olan Simon de Beauvoir’in gözünden bizim bozukluk dediğimiz psikolojik sorunlara bakışı, aslında psikolojik tedavi ‘düzelme’ dediğimiz şeyin ne kadar kaygı verici ve herkesi aynı yapma çalışması olduğu... Birbirlerine ne hissettiğini açıkca söyleyebilen sevgililer... Bireysel hayatlarına müdahale etmeden çift olan eşler... Duygularını sonuna kadar yaşayan ve hatalarını kabullenebilen bireyler... Eşine güven veremediğinden onu saçma davranışlarından dolayı yadırgamak yerine suçu kendinde bulup pişmanlık duyan erkekler... Bir erkeğe onu sevdiğini gurura yer vermeden söyleyebilen kadınlar... Sanki yan masamda oturuyorlarmış da kulak misafiri oluyormuşcasına dinlediğim mandarinlerin muhabbetleri... Kadınlarının komplekslerini onları aşağılamak yerine böyle hissettirdikleri için üzülen erkekler... Yer yer kendimi eleştirip yer yer kendimle gurur duyduğum 924 sayfa
MandarinlerSimone de Beauvoir · Alfa Yayınları · 2019425 okunma