Kitabımız Osmanlı Dönemini anlatıyor. Belki de bu yüzden cezbedildim. En sevdiğim dönemler. Tarih kitapları genelde sıkıcı gelir ya hep bu destan gibi anlatıldığından hiç sıkıcı gelmedi bana. Ayrıca kendi kendime de söz vermiş bulundum, oğlum anlayacak yaşa geldiği zaman her gece bir bölümünü ona da okuyacağım. Konusuna gelecek olursam;
İskender dedesi ile birlikte yay yapan bir çocuktur. Dedesi İstanbul'un fethini görmüş ve gözlerini orada kaybetmiş ilerleyen yıllarda oğlunu da şehit vermiş Mehmet Yahya Usta' dir. Gözü gibi bakmıştır İskender'e. Öyle ki kendi eğitiminden geçtikten sonra Okçular Tekkesine girmesine izin vermiştir. Bu kitapta İskender'le beraber okuyucu da evriliyor. Dostluk, sevda, hürmet, saygı kavramları dikkat çekiyor kitapta. Biraz çalışmadan sonra İskender öyle ok atmaya başlıyor ki müsabakalar da hiç kimse onun gibi çevik olamadığı için Tozkoparan ismini alıyor. Şuan en merak ettiğim yazar bu kadar okçuluk bilgisine nereden sahip oldu? İlk kitabı olmasına rağmen gerçekten çok iyiydi. Ve yine ben İskender'den sonra kitaptaki Şüca karakterinin de kitap olmasını çok isterim yazarım. Benim kitapla ilgili tek sıkıntım bazı sayfalar bulanık basılmıştı gece okurken çok zorladı beni ne yalan söyleyeyim.