Ayçiçeği karnavalı
2021 7. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 21:09
02.02 Ayçiçeği Karnavalı | N.G Kabal "Alamadığın, sahip olamadığın her şey için kendinden veriyorsun. Hayalleriniz, umudunuz, ruhunuz, insanlığınız...Elde edemedikleriniz arasında yok oluyor bunlar." Selam arkadaşlar Gençlik Serüveninin üçüncü kitabı ile geldim. Kitaplar bir seri değil hepsi birbirinden ayrı hikayeler içeriyor. Diğer iki kitaba göre şu an favorim bu kitap diyebilirim. Hem vermek istenilen mesaj çok güzeldi hem de anlatım tarzı. Akıcı bir dile sahipti bir oturuşta bitebilir ki ben bitirdim. "Terk eden insanlar hep böyleydi, çeker giderlerdi ama sizden aldıkları hiç bitmezdi. Yokluklarıyla bile var olmaya devam ederlerdi." Çiçek ve Dolunay yetimhaneye terk edilen ikiz kardeşlerdir. Dolunay daha bebekken bir aile evlatlık olarak alır ama çiçeğin böyle bir şansı olmaz. Dolunay’a zenginlik içinde bir yaşam şansı olurken, Çiçek her zaman tek başına hayatta kalmaya çalışmıştır, kimsesizlikle geçen yılların ardından yetimhaneden ayrılan Çiçek çok zorluklarla geçen bir yaşamın ardından bir gün Doğukan ve Asır ile karşılaşır ve bir nevi onlara sığınır. Bu arada bu kızımız Çiçek. Çiçek hiç durmadan çalışan ve kendini insanlardan soyutlamış bir genç kızdır. Birbirinden habersiz bu iki kardeş Bir buçuk yıl önce birbirlerini bulmuş ve bu durumdan kimseye bahsetmemişlerdir.. Kitapta olayların başladığı nokta ise Dolunay Kıbrıs'a gitmeden önce bir kez daha Çiçek ile buluşurlar bu buluşma sonrası Dolunay havaalanına giderken Çiçek ile çantalarının karıştığını fark eder. Bu karışıklık yüzünden Dolunay ve Çiçek yer değiştirirler evet klişe gibi olan bu başlangıç aslında hikayenin ilerlemesi için ana olay oluyor Çiçek ve Dolunay her ne kadar birbirlerini bulmuş olsalar da Dolunay Çiçek hakkında bilmediklerini öğrenebilmek için bu fırsatı kullanır ve aslında kardeşini ne kadar tanımadığını fark eder. Hayatı sürekli annesi ve babasının isteği üzerine ilerleyen ve hiçbir seçim hakkının olmaması durumundan biraz kurtulan Dolunay Çiçek'in yaşadığı yerde, kendisinin sahip olduğu imkanlardan uzak bir şekilde yaşamaya başlar. Daha sonrasında neler olmuyor ki. Dolunay o zengin hayattan çıkıp Çiçeğin hayatına uyum sağlayabilecek mi? peki ya yer değiştirdikleri ortaya çıkarsa neler olacak? Bence okuyunca asla pişman olmayacağınız harika bir kitap. Bundan sonra 03.03 ‘de de Çiçeğin hikayesini okuyorsunuz.
02:02 Ayçiçeği KarnavalıN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20205,6bin okunma