2021 17. kitabı
Kitap okuma alışkanlığımı, okuma tutkumu ve dolasıyla beni ben yapan, kendimi bulma yolumdaki baş kahramanım Dostoyevskidir. Suç ve Ceza'yı okuduğum günden bu yana aktif olarak kitap okumaya başladım. Hayat böyle ince çizgilerle dolu ama yakalamak, üzerinde durmaktır önemli olan. Velhasıl kelam Dostoyevski bir yana diğer tüm yazarlar ve kitapları bir yanadır benim için, dönüm noktamdır. Onun kahramanları hissederler, konuşurlar, tartışırlar ve hep düşünürler. Okuyucusunu da bu düşüncelere sevk eden en iyi yazarlardan. Çogu kitabını okuyan ve ömrüm el verdiğince tekrar tekrar okuyacak biri olarak şunu söylemek isterim ki, Özgün Ozan Karadağlı'nın hazırlamış olduğu Dostoyevski'den Hayat Dersleri - Derdin Ne Kadar Büyükse Tanrı' ya O Kadar Yakınsındır kitabını çok keyifli buldum. Dostoyevski'nin biyografisinin ve kitaplarından seçme alıntıların olduğu güzel ve bilgilendiriciydi. Benim için ise eski bir dosta raslamak, hatırlamak gibi iyi geldi
Derdin Ne Kadar Büyükse Tanrı’ya O Kadar YakınsındırÖzgün Ozan Karadağ · Hayykitap Yayınları · 202174 okunma