2021 44. kitabı
Okunma: 28 Mart 2021 14:57
#okudumbitti #kitapyorum #MaiVeSiyah #martayı 14.kitap #sayfa264 Hayaller ve Hayatlar!!! Ana karakterimiz Ahmet Cemil. Ahmet Cemil duygusal,edebiyat düşkünü hayallerini gerçekleştirmek isteyen dürüst bir insan. Hayalleri kendi kitabını çıkartmak,sevdiği kızla mesut olmak ve kendi matbaasının başında durmak. KISACASI MUTLU OLMAK. Yazar o kadar naif bir dil kullanmış ki hayran olmamak elde değil.Hele Ahmet Cemil'in duygularını aktarışı,okuyucu ile karakteri birbirine o kadar yakınlaştırıyor ki karakterin hislerine ortak olmamamak mümkün değil. Batılı anlamda ilk realist roman olarak bilinen Mai ve Siyah,mutlaka okunması gereken önemli bir Türk Edebiyatı klasiğidir ve bu yüzden tavsiye ediyorum demeye bile gerek yoktur diye düşünüyorum #ALINTILAR 🗨"İnsan, üzüntülü ve sevinçli zamanlarında, kalbinin dayanamayacağından fazlasını duyarlı bir kalple bölüşmek ister…." 🗨"Seni seviyorum.Müsaade eder misin, seni sevebilir miyim?" 🗨"Neden gizli ağlıyorsun? Mademki senin ağlanacak şeyin var, niçin beraber ağlamayalım?" 🗨"İnsan mutsuzluğunun da mutluluğunun da mucididir."
Mai ve SiyahHalid Ziya Uşaklıgil · İş Bankası Kültür Yayınları · 202434,8bin okunma