·143 syf.····Okunma: 31 Mart 2021 00:53 Ayın son kitabıyla karşınızdayım.
İpek Ongun bana okumayı sevdiren, hayata bakış açımı değiştirmeye yardımcı olan yazarların başında gelir. Ortaokul yıllarımda tanışmıştım kitaplarıyla zaten ilk kitabını okuduktan sonra müdavimi oluyorsunuz.
Liseye giderken kitap fuarında tanışma imkanına da sahip oldum. Hatta beni ziyarete bile geldi o kadar sıcak kanlı bir yazar ki yazdıklarını yansıtan ender insanlardan biridir kendisi.
Mezitli Belediyesi tarafından geliştirilen Kadın Üretici Pazarı projesini daha önce duymuş muydunuz? Bu proje 2018 yılında Çin’de, 2019 yılında da Fransa’da düzenlenen kent projeleri yarışmasında birincilik kazanmıştır. Ülkemizi böyle güzel temsil eden projeyi yeni öğrendiğim için biraz suçluluk hissetmedim değil. İyi ki yazarımız, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın isteğini geri çevirmeyip bizi bu şahane kitapla buluşturmuş.
Kadın Üretici Pazarı Mezitli’nin köylerinde yaşayan kadınlar tarafından kurulan bir pazardır. Köylü kadınlar için gerek maddi gerek manevi birçok açıdan fayda sağlayan bu pazar onların yaşamına güzellik katmıştır.
Pazar sayesinde hayatı değişen kadınların yazar ile yapmış olduğu röportajları okuyunca ne güzel bir düşünce ile ne hayatlar değişmiş demeden geçemiyorum.
Mezitli Belediyesi ‘nin yapmış olduğu başka faaliyetler de var. Bunlardan birkaçını saymak gerekirse; ‘Aktif Yaş Alma Merkezleri’, ‘Örgü Evi’, ‘Down Kafe’ diyebiliriz.
Kitabı okurken Mezitli’ye merakım gittikçe arttı. Gidip görmekte gerektiğini düşünüyorum.
Son olarak kitabı temin etmek isteyenler için üzücü bir haberim var, kitabın satışı yapılmamaktadır.
Bu kitabı adıma imzalatarak bana ulaştıran @bekirveisil.tas ‘a ve sevgili İpek Ongun’a çok teşekkür ediyorum.
#alıntı
Tek oda da olsa, başımı sokabileceğim bir evim var. Zamanında naylon çadırda yaşayan bir insan için bunun ne büyük bir zenginlik olduğunu kimsenin bilmesi mümkün değil.
Hem asrımızın hastalığı, “yalnızlık”a çare bulmuşlar, hem de ihtiyaç sahiplerine onlar aracılığıyla el uzatmışlardı.