···Okunma: 01 Nisan 2021 18:00 Louise, bir psikiyatri kliniğinde sekterlik yapan bekâr bir annedir. Bir akşam barda tanıştığı bir adamla öpüşür ve adamdan çok etkilenir. Pazartesi işe gidip yeni patronu David ile tanışınca kafası allak bullak olur. David, barda öpüştüğü adamdır ve evlidir.
Louise, birkaç gün sonra tesadüf eseri David'in karısı Adele ile tanışınca işler garipleşmeye başlar. Hem David ile bir ilişki yürütürken hem de Adele ile bir arkadaşlık kurar. Bir süre sonra bu çiftin evliliklerinde bazı gariplikler olduğunu fark eder. David'in kontrolcü tavrı, Adele'in eşinden korkması Louise'e garip gelir. Dışarıdan bakıldığında Adele bir kurban, David ise çıkarları uğruna karısını kontrol eden biri gibi görünür ama Louise'in bazı şeylerin her zaman dışarıdan göründüğü gibi olmadığını keşfetmesi uzun sürmez.
Kitabın konusunu anlatırken tanıtım bültenine sadık kalmaya çalıştım ama sanırım yorumumu yaparken biraz daha olayların iç yüzü ile ilgili sizlere ipucu verebilirim.
Konuya bakıldığında ya David ya da Adele sosyopat çıkar kesin dediğinizi biliyorum. Evet, kitapta kesinlikle bir sosyopat var ama acaba bu Adele ya da David mi? Şimdi bunu dediğim için bütün oklarınızı Louise'e çevirdiniz değil mi? Size ufak bir ipucu vereyim, Louise olsa olsa ancak kurban olabilir. Kitabı okuduğunuzda göreceksiniz ki inanılmaz saf ve yönlendirilmeye çok müsait bir karaktere sahip. Yine de evli bir adamla ilişki yaşayabilecek kadar akıllı!! İşte insanın aklını bazen daha makul şeylere çalıştırması gerekiyor.
Kitabın neredeyse ortasına kadar hiç bahsedilmeyen bir şey var. Ne olduğunu söylemekten çekinmiyorum çünkü bence bunu okumak kitaba olan ilginizi arttıracak. Kitapta astral seyahat konusu geçiyor ama asıl insanı şoka sokan bu değil. Astral seyahat yapılabilir, bende yıllar önce deneyip, yapmaya çok yaklaşınca korkup bırakmıştım İnsanı şoka sokan bir sosyopatın astral seyahat ile neler yapabileceğini görmek.
Kitabın sonuna kadar olayları tam anlamıyla çözemiyorsunuz. Sonunda çözüldüğünde ise gözleriniz kocaman oluyor şaşkınlıktan.
Kitap sanırım gerilim türünde. Okurken gerim gerim gecikeceksiniz diyemem ama size şu kadar söyleyeyim. Okuduğum gerilimler arasında en şok eden sona sahip. Hem güzel bir gidişatı var hemde sonu harika. Şiddetle tavsiyemdir.