2021 14. kitabı
Herkese Merhaba Arkadaşlar. Siyah Menekşe kitabını bir blog sayfasında görmüştüm. Yazarın daha önce hiçbir kitabını okumadığım için şans vermek istedim ve aldım. On altı Yaşındayken Karmen, Abisinin kendisinden altı yaş büyük olan yakın arkadaşı Alaz'a aşık oluyor. Karmen'in duygularının anlatımı çok güzel ve yoğundu. O aşkı hissediyorsunuz ama Alaz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Nedense onun duygularını pek hissedemedim. Her ne kadar hissedememiş olsam da mesafeli duruşu ve ilk önceliğinin her zaman Karmen olmasını bol bol hissettim. Karmen, Alaz'ın da ona karşı duyguları olduğunu anlayınca aşkına daha çok sahip çıkıyor. Bazı kısımlar da Alaz'ın gelgitleri okuyucuyu çileden çıkarıyor. Olayların sanki çok çabuk gelişmiş gibi geldi bana ama karakter yaratımı güzeldi. Ek karakterler olarak Karmen'in yakın arkadaşı Tuğba ve Barın'ın da hikayesine değinilmiş. Yazarımızın kalemi gayet güzel ama beni nedense kitabın konusu pek sarmadı. Yalın ve akıcı bir anlatımı var fakat bu sıralar bu konu çoğu kitapta işlendiği için belki de çok zevk almadım. Yazara kesinlikle bir lafım yok. İkinci kitabı olmasına rağmen bir çok beğeni toplamış. Başarıları daim olsun :)
Siyah MenekşeÜmran Tan · Parola Yayınları · 2019168 okunma