Esra babası öldükten sonra annesiyle birlikte tanıdıklarının sayesinde bir köşke iş için alınmışlar köşkün bahçesindeki küçük evde yaşamaya başlamışlardı.
Köşkün sahibi olan Turhan bey ve eşi Esra'nın okul masraflarını üstlenmiş onu okutuyorlardı. Esra doktor olmak istiyor bunun içinde çok çalışıyordu. Turhan Bey ölünce değişen bir şey olmamış fakat Esra'nın annesi bir gece kulübünde aşçı olarak çalışmaya başlamıştı. İşte Esra annesi işe girdikten sonra değişmiş okulda edindiği arkadaşları yüzünden önce hap kullanmaya ardından eroine başlamıştı. Her seferinde kendine söz veriyor fakat krize gireceğini anladığında para bulmak için her şeyi yapacak duruma geliyordu yine böyle bir kriz anında annesinin göğsüne tuttuğu bıçakla kolundaki bileziği alıp kayıplara karışmıştı Ve olaylar bundan sonra Esraya ve annesine ne gösterecek acaba
Esra nereye gitti ve onu gittiği yerde bekleyen ne
Kitap çok etkileyici ve çocukları bekleyen tehlikeleri o kadar güzel anlatmış ki kesinlikle gençlerin arkadaş seçimlerine dikkat çekmiş ayrıca anne babalarında ne kadar dikkatli olmasının altını çizmiş,anne babaların ve gençlerin kesinlikle okumasını tavsiye ediyorum hele ki uyuşturucu denen illet okullara kadar girmişken bu kitabı kesinlikle okuyun okutturun