·216 syf.····Okunma: 07 Nisan 2021 08:57 Yazarın doppler romanı gibi toplumsal hayatın sorgulanması , kişisel farkındalık ve zaman-aile-aşk temalı eğlenceli kitabı.
25 yaşında gencimiz birgün hayatındaki "şeylerin" uyumlu olmadığını düşünür.
Yaşadığı hayatı anlamlandırmaya çalışır. Sorumluluklarından sıyrılıp ne aradığını pek de bilmeden bir arayışa girer.
Bu arayış norveç te başlayıp usa da devam edecek bir serüvendir. Abisi, komşusunun oğlu ve aynı zamanda arkadaşı bir çocuk, yeni tanıştığı bir kız, okuduğu bir kitabın yazarı, 1 iyi bir de kötü arkadaşı, anne ve babası hikayelerde bize yardımcı oluyor.
Kitabın, ismi gibi naif bir anlatımı var zira kahramanımızın da aradığı tam da bu sade ve naif hayat arayışı ve sonrasında bulmaya çalıştığı cevaplar.
Kahramanın kendi ile ilgili yaptığı listeler bizim de kendi hayatımızda bu tür listeler yapmamıza itiyor, kitabı okurken bu listeleri kesin yapın.
Verilen detaylar , günlük hayatta gözünüzden kaçan detaylar, aslında ne yaşadığımız, iyi-kötü, aşk-sevgi, aile , arkadaşlık, para, iş ve tabii ki zaman kavramı. o kadar basit örneklerle ve cümlelerle anlatılmış ki bir çocuk gözünden bir film seyretmişsiniz gibi.
Öyle hayatınızda bir dönüm noktası gibi bir etki de yaratacak kadar değil ama :)
Keyifli, yazım çeşitliliği ile okuması kolay iyi ki okudum denilecek bi kitap.
Sonunda bir "aşırı kalabalık inanılmaz yakın " kitabındaki hawking detayı bekledim ancak hikayenin o kısmı da kitabın genel aurasına uygun şekilde sade işlenmiş.
Sadece öyle herşeyini satıp okulunu bırakıp sokaklarda hayatın anlamını aramak fikri güzel ancak sadece bu tür kitaplara konu olabilir.
Tıpkı yazının başında belirttiğim gibi doppler romanındaki orman hayatında dönen kahramanı da sevdik ama o kadar :)