2021 4. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2021 21:07
Sadece sağlıklı beslenme zırvalıklarıyla donatılmış bi vejetaryenliğin aslolan bir vejetaryenlik olmadığını, kendini feminist olarak nitelendiren her bireyin ‘hayvan öldürüp yemeyi’ bırakması ve vejetaryen olması gerektiğini, ataerkil sistem içerisinde erkeğin kadını ve hayvanı nasıl konumlandırdığını anlatan muhteşem bir kitap. Kitaptaki cümleleri, birebir hayatımda ve çevremde de gözlemlediğimi farkedince yaşadığım ani şok ve farkındalık anları arasında birçok şeyi sorgulayarak ve anlayarak ilerledim. Toplumların beslenme tipleri ile kadının ve hayvanın gördüğü tavrın bu kadar ilintili olabileceğini aklımdan bile geçirmezken şu an kesinlikle kitapla aynı fikirdeyim. Feministseniz, vejetaryenseniz, heteroseksüelseniz, homoseksüelseniz ya da diğer bir sürü etiketten hangisine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, niçin savunucusu olduğunuzu da bilmeniz gerekiyor. İşte bu kitap size o nedenleri sindire sindire, hayattan örneklerle, gerçekleri konuşarak anlatıyor. Vegan bir arkadaşımın hediye etmesi üzerine okumaya başladığım bu kitabı daha şimdiden çevremdeki birçok kişiye önerdim bile. Çünkü bazı şeyleri konuşmak ve çoğaltmak gerekiyor.
Etin Cinsel PolitikasıCarol J. Adams · Ayrıntı Yayınları · 2013941 okunma