SEN DE Mİ?
•••
Merhaba Arkadaşlar ;
Son zamanlarda sürekli duyduğumuz ,beni de konu itibarı ile fazlasıyla etkileyen
SEN DE Mİ ? Kitabının yorumuyla geldim. Yine bu dünyada Kadın olmanın ne kadar zor olduğunu hissettim .
@janetgurtler #metoo harekatı ıle geçmişte yaşanılan olaylar tek tek ele alınıyor.
Toplamda 25 Yaşanmışlığın bulundugu eserde taciz,istismar olayları ele alınıyor. Okurken bile bir kadın olarak fazlasıyla üzüldüğüm ; gerçeklere bukadar şahit olmak çok etkiledi beni . Her bır olayda ortak nokta ise ; İstismara maruz kalan kadınların kendini suçlu hıssetmesi ve olumsuz , kötü bakışlara maruz kalmamak adına susmayı tercih etmesi .. En acısı da bu zaten !!
Bu tarz kıtapları @martiyayinlari nda son zamanlarda sık rastlıyoruz ve farkındalık yarattığına da inanıyorum . Çok teşekkürler bu eserle buluşturduğunuz için bizi
>>
KONUŞMAYA , DİNLEMEYE DEVAM ETMELİYİZ. ÇÜNKÜ ANCAK BU ŞEKİLDE DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ.!!!
••~••
#meToo hareketi benim için , rahat hissetmenin radikal sayıldığı bır dünyada vücutlarımızın egemenliğini tekrar elimize almayı seçmek demek . “ Biz, bakılacak bir nesneden daha fazlasıyız,” mesajını vermek demek. Kaç kez aşağılandıgınız yada susturuldugunuz önemli değil. Eğer yola devam etme cesaretiniz varsa bir şeyleri değiştirebilirsiniz . Ben bunu kendı gözlerimle gördüm. Bu kitabın varlığı bunun kanıtı.
#alinti
>>>>