·320 syf.····Okunma: 11 Nisan 2021 19:29 Kitap elimde 8-9 gün süründü diyebilirim. Bunun sebebi kitabın durgun ilerliyor oluşu. Cidden son kitap diye büyük savaşların olmasını beklemiştim ama yazar beni bu sefer hayal kırıklığına uğrattı.
Enteresan bir şekilde yavaş ilerleyen bir kitap olsa da kendini okutturan cinsten. Bu konuda yazarın ve kitabın hakkını yiyemem.
Konuya biraz değinecek olursam, 2.kitabın sonunda Drizzt Do'Urden yine bulunduğu ortamı terk edip yeryüzüne çıkmaya karar veriyor. Yeryüzünde 7 yıllık bir süreç yaşıyor. Bu zaman zarfında insanları, cüceleri, kaya devleri gibi varlıkları tanıyor.
Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da kendine bir dost edinmeyi başarıyor Drizzt Do'Urden. Kör korucu Montolio yeryüzü hayatı ile ilgili ona bildiği herşeyi öğretiyor. Drizzt kendini bu sayede geliştirmeye olanağı yakalıyor.
Seri epik fantastik türünde olmuş olsa da fantastik ögeler geri planda kalıyor, yazar daha çok Drizzt Do'Urden in yaşadığı iç çatışmaları, duyduğu yalnızlığı daha çok ön plana çıkarmış. Biraz dram yüklü bir seri aslında.
Edebi yanı ise yok denilemez. Çünkü karakterin taşıdığı merhameti ve vicdanı çok güzel okuyucuya aktarıyor yazar. Bence okunması gereken bir seri. Epik fantastik için çok güzel bir örnek. Dili sade ve anlaşılır. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Kitapla kalın.