·464 syf.····Okunma: 12 Nisan 2021 22:21 Yüreğim Seni Çok Sevdi
Canan Tan'ın her zamanki şaheserlerinden biri olan bu kitap beni uzun zaman sonra ilk defa bir karakter üzerinde bu kadar düşündürdü. Aslı'yı anlamak için çok çaba gösterdiğimi söylemek istiyorum. Kitap üniversitede Nazım Hikmet şiirleriyle başlayan güzel bir aşk hikayesini anlatıyor. Okuduğunuz sayfalarda araya böyle güzel şiirlerin girmesi insana gerçekten çok büyü bir zevk veriyor. Karakter analizi zor yapılan bu kitapta bana göre Aslı kendi ayakları üzerinde özgürce yaşamak için her şeyi göze alabilen özgür bir kadın. Fakat Murat ailesinin çizdiği yolda yürümek zorunda bırakılan Bursa'ya mı yoksa Aslı'ya mı daha çok aşık hiçbir zaman çözemeyeceğim genç bir adam. Bu iki karakterin aşkının konu edildiği kitapta hangisinin daha büyük bir aşka sahip olduğu her zaman insanın kendi içinde tartışma konusu oluyor. Ben çoğu kişinin aksine Murat'ın aşkını kitap boyunca daha çok sorguladım. Sanırım Murat'ın kaleminden bir kitap yazılmadığı sürece bunu asla anlamayacağım. Aslı içinse korkak mı yoksa çok fazla mı cesur hala kendi içimde bir çelişkideyim. Ama bir şeyden eminim bu iki aşık kendi aşklarını imkansızlaştırmak için her yolu denediler. Ve bunu çok güzel başardılar. Ne kadar klişe olsa da bu aşk romanında herkesin kendinden bir şeyler bulacağına eminim. Kitabın son cümlesi ile yazımı bitiriyor ve kitabı okumanızı tavsiye ediyorum;
KAYBETMEK İÇİN ÇOK ERKEN SEVMEK İÇİN DE ÇOK GEÇ.