Baronlar
2021 14. kitabı
Okunma: 31 Mart 2021 17:11
Kitabı çok araştırmadan almıştım çünkü kitabı seveceğimden emindim ve öylede oldu :) Yabancı uyuşturucu baronlarının hayatlarını izleyip öğrendikten sonra birde Türkiye'de dönen olayları merak ettim. Kitabın ana konusu Türkiye de illegal işlerin karanlık adamlar tarafından çok rahat bir şekilde yapılmasını konu alıyor. Gelelim kitabın içindekilere, o kadar olay var ki işaretlediğim yerleri özet geçerek anlatmaya çalışacağım.. Kitap ilk olarak 14 Haziranda Yunanistan'da yakalanan 2 ton 100 kilo eroin ile başlıyor. Bu serüvende adını sık sık duyacağımız Naci Şerifi Zindaşti, Orhan ve İlhan Ünğan, Çetin Koç ve bir çoğu bu uyuşturucuların sahipleridir. Ama bir şekilde bu olaydan bu kişiler kurtulurlar. Kitapta inanılmaz paralar dönmesi ve inanılmaz mülklere sahip insanlarla karşılaştım mesela Çetin Koç'un denize kumlar dökülerek palmiye şeklinde oluşturulan The Palm Jumeriah Adasının marinesinde 2 evi olması, Ünğanlar Çetesinin aylık 200 bin dolar gelirlerinin olması gibi gibi.. Biraz Orhan Ünğandan bahsedecek olursak lakabı 'Hayalet' olarak geçen sürekli farklı kimlikler, pasaportlar kullanıp seyahatler eden, cinayetten aranan ve Bolu'da yakalanan 113 kilo eroiden dolayı kırmızı bültenle aranan kişi.. Türkiye' de 'uyuşturucu baronu' denildiğinde ilk akla gelen kişi Urfi Çetinkayaymış bende kitaptan öğrenince ve birazda araştırınca ve okuyunca bayağı şaşırdım.. Urfi Çetinkaya dünyada bir çok ülkeye uyuşturucu ticareti yapmaktan bilinen bir kişi. Baronlar Savaşı'nın başlangıcı olarak geçen Büyükçekmece Pususu olan Devrim Öztunç ve Arzu Şerifi Zindaşti'nin araba içindeyken kurşunlanmasıyla başlıyor. Bu cinayetlerden 3 ay sonra bu cinayetlerin sorumlusu olarak aranan Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar öldürülüyor.. Bu cinayetlerin ardı arkası kesilmeden devam ediyor.. Bu cinayetlerin içerisinde İlhan Ünğan cinayeti ve önceside yaşananlar kitap içerisinde önemli unsurlardan biri.. Bu cinayetleri, uyuşturucu ticaretleri ve bir çok yapılan karanlık işleri kapatmada ve yönetmede bir çok polis, avukat, savcı ve devletin üst tabakaların insanlar kullanılıyor.. Bu karanlık olayların içinden beni en çok şaşırtan uyuşturucu ve karanlık işlerin adamı olan Zindaştiyle Burhan Kuzu'nun yakınlığı oldu. Zindaştiyi hapisten çıkartacak kadar yakın olmaları, şifreli para olaylarında rüşvetler vs vsler. Kitapta daha anlatılacak o kadar olay vardı ki özetleyerek ancak bu kadar yazabildim. Daha bir çok skandallar, bu kadar olmaz dedirten olaylar ve devam eden cinayetler mevcuttu.
Baronlar SavaşıTimur Soykan · Kırmızı Kedi Yayınları · 2021397 okunma