2021 15. kitabı
Gizli bir proje üzerinde birlikte çalıştığı arkadaşının şüpheli bir kaza sonucu ölmesinin ardından Altan kendi hayatının da tehlikede olduğunu düşünmeye başlar ve bu proje hakkında bildiği her şeyi Faruk'a anlatmaya karar verir. Buluştuklarında Altan, Faruk'a bir zarf verir ve tam oradan ayrılacakken Faruk'un gözü önünde öldürülür. Faruk da arkadaşının ölümüne neden olan bu insanların ne yapmaya çalıştıklarını elindeki zarf yardımıyla bulup onlara engel olmaya çalışır. Anemas Zindanları, Tekfur Sarayı, Kariye Müzesi, Ayasofya, Küçük Ayasofya gibi Istanbul'un birçok tarihi mekanında koşturan Faruk, aradığı cevapları bulabilecek mi yoksa arkadaşı Altan gibi öldürülecek mi? İşte bu sorunun cevabını o kadar merak ettim ki kitabı hiç elimden bırakasım gelmedi. Bir bölümü bitirince aklım diğer bölümde kalıyordu. Özellikle kitabın ikinci yarısında Altan'ın Faruk için bıraktığı ipuçları bizi adım adım sonuca yaklaştırırken artan heyecan nedeniyle kitabı bir kenara bırakmak imkansız gibi bir şeydi. Gözlerim dayanıklı olsaydı muhtemelen bir günde bitirirdim kitabı. Ayrıca kitabın içerisindeki koşuşturmanın, gerilimin yanı sıra tarihi mekanlar hakkında kısa kısa bilgiler olması da çok hoşuma gitti. Kitabın kısa kısa bölümler halinde yazılmış olması okumamı iyice kolaştırdı. Tabii şöyle bir durum da var, kitap sadece Faruk'un üzerinden anlatılmıyor mesela bir bölüm Faruk anlatılıyorsa diğer bölümde kötü adamlar anlatılıyor. Bu benim pek sevmediğim bir şey olsa da okurken hiç rahatsız olmadım. Anlatımı gerçekten çok güzeldi. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu İttifak. Çok sevdiğim için yazarın diğer kitabını da listeme ekledim. Ilk sayfalardayken bile merak duygusunun sizi esir almasını ve heyecan dolu bir okuma yapmayı istiyorsanız bu kitabı listenize eklemelisiniz!
İttifakErdoğan Eyrik · Ephesus Yayınları · 202145 okunma