2021 29. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2021 19:10
Açlık ~ Alma Katsu . “Açlıktan ölecek gibi olmanın nasıl bir şey olduğunu bilemezsin. Büyük bir acıdır. İçini bomboş yapar. Düşünebildiğim tek şey bu. Kanım bile aç.” . Korku ve gerilim konusunda okuduğum en iyi kitaplardan biri! Gerçek hayatta yaşanan tarihi bir olaydan esinlenerek yazılmış ve bunu öğrenip başladığım andan itibaren merakla elime aldım. Gerçek olaylardan esinlenilen bir kitap olunca beni baştan içine çekti. Donner grubu 90’a yakın kişinin göç etmesi ve yolculuğunu konu alıyor. Biten erzaklar, kavgalar, gizemler ve ölüm işin içine girerken olaylar zirveye yükseliyor. Yolculuk boyunca her duyguyu yaşatıyor karakterler. Nefret, sevgi-sevgisizlik, fedakarlık, kötülük her şeyi yaşadım. Göç sırasında yaşanan olaylar, geçmişleri ve açıklanamayan şeyler kitabın heyecanını, gizemini ve aksiyonunu arttırıyor. Kitabın içeriğine çok fazla girip tadını kaçırmak istemiyorum çünkü her bir detayı dolu ve kitapla ilgili ipucu veren detaylara sahip. Karakterlerin gözünden olayları okumak, onları tanımak, bu yolculuğun korku ve gizem dolu macerasını yaşamak, yer yer şok etti ve çok sevdim. Öyle kısımlar okudum ki kitap elimde şokla etrafa baktım, sindirdim ve devam ettim. Tamsen’ı çok etkileyici buldum ve onun gizemli tarafı beni daha çok çekti.Her karakter ayrı bir yer tutuyor kitapta sevsem de sevmesem de ayrı bir etkileyiciliği var. Staton, Thomas,Reed, Keseberg... Her bir karakter kitabın ayrı bir temel taşı. Peşlerinde dolanan bir lanet mi kötü şans mı yoksa bambaşka olaylar mı? Hepsi kitapta! Tarihteki karanlık ve korkutucu bir olayın kurgulaştırılması ve böyle etkileyici bir üslup ile yazarla tanıştığıma çok mutluyum. Korku gerilim türünün hakkını sonuna kadar verdi bence. Özellikle kitabın sonundaki tartışma kılavuzu ve tarihi notlar şahane bir detaydı. Tarihten etkilenen kitapları ve bunun korku ile harmanlandığı halini seviyorsanız ve seveceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle okumalısınız
AçlıkAlma Katsu · Martı Yayınları · 202146 okunma