2021 20. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2021 17:52
Sadece laf attı boşver. Ama kırmızı ruju sürmüşsün resmen davetkarlık, bu senin hatan.Öyle kahkaha atılır mı toplum içinde,edebini bil.O saatte dışarda ne işi vardı,çıkmasaydı.Daracık giyinmişsin,senin hatan.Çorapsız etek giymeseydin sen de,senin hatan.Eteğinin boyu çok kısa,o kadar kısa giyersen olacağı buydu senin hatan.Göğüslerini göstermeye pek meraklıymışsın,o dekolte ne öyle, tabi laf atarlar,senin hatan.Kızım deli misin o senin patronun,sen de iki cilve yap, ooo nerelere gelirsin.Amma da büyüttün,sevdiğinden yapıyor.Bir tokattan ne olacak yahu,hemen ev mi terk edilir?O senin baban,abin, amcan,dayın,kuzenin,komşun,arkadaşının eşi,sevgilisi... hiç yapar mı öyle şey,sen yanlış anlamışsındır.Koskoca avukat,koskaca polis,koskoca profösör,ona mı inanırlar sana mı?Koskoca...? Sesini çıkarırsan seni kovarım.Sesini çıkarırsan ailene neler neler anlatırım.Sesini çıkarırsan seni boşarım.Sesini çıkarırsan dayağı yersin.Sesini çıkarırsan seni öldürürüm. Ne olur çıksın sesimiz. Hatta haykıralım,bas bas bağıralım.Anlatalım,yazalım,konuşalım ki ,yardım isteyenlere ses olalım.Biz susarsak bu cümleleri her gün duyacağız.Mevkisi,konumu,yaşı ne olursa olsun,isterse doğa üstü güçleri olsun.Kimse kimseyi istemediği şeylere maruz BIRAKAMAZ.Zorlayarak,tehditle,mevkisini kullanarak,ruhen ya da bedenen taciz edemez.İşte bu kitap,maalesef bu tür durumlara maruz kalmış insanların hikayelerini barındırıyor.#metoo hareketi ile birbirlerinden güç olarak yaşamış oldukları tramvaları daha fazla yüreklerinde hapsetmek yerine ,kaleme dökerek seslerini duyuranların hikayeleri... • Kimilerine bazı hikayeler çok rahatsızlık vermiş.Okuduğumuz her satır bizde sadece iz bırakır.Onu ,kalıba sokup şekillendirmek,körü körüne inanmak,öteki boyutunu düşünmemek bizim insiyatifimizdedir.Ne niyetle okuduğumuza da bağlı biraz. • “Vicdan insanın içindeki tanrıdır” demiş ya Victor Hugo,karşımıza hep vicdanı olan insanlar çıksın,iyi insana denk gelebilmek bir lütuf artık. Okuyun bu kitabı ve lütfen gördüğünüz,duyduğunuz haksızlıklara,yanlışlara sesinizi kısmayın.Katlanmak zorunda bırakılmayın.Benim hatamdı tuzağına düşmeyin. Unutmayın ki bu hayat sizin, ve sizden bir tane daha yok.Kendinizi sevin.
Sen de mi?Janet Gurtler · Martı Yayınları · 202180 okunma