2021 3. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2021 13:53
"Bendeniz Yıldız Alatan. Usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadınıyım. Zonguldak'ta yaşıyorum ve Ereğli Kömür İşletmeleri Kozlu Ocağı başmühendislerinden Ziya Alatan'ın eşiyim. Aynı zamanda fahri dedektifim ve maceralarımı yazıyorum." . Evettt...yine bir Yıldız Alatan macerası ile baş başayız. Ama ne macera. . Farahnaz'ın Çiçeği ve Villa Şakayık'tan sonra serinin üçüncü kitabı olarak karşımıza çıkan Perisiz Köşk kurgusuyla, akıcılığıyla damağımda harika bir tat bıraktı. . Seriyi beğeni sırasına koyacak olsam ilki kesinlikle "Perisiz Köşk" olurdu. . 🗝Arkadaşı Beti'nin anaokulu açma fikriyle tuttuğu Rum evinin yanındaki konak Yıldız Alatan'ın yeni macerasına ev sahipliği yapar. Ve son sayfasına kadar soluksuz okuyacağımız Alatan macerası böylece başlar. . Yalnız dikkat! Kitabı okurken "Kalkıp bir kek yapayım!" düşüncesi peşinizi bırakmayabilir. . Kitapta Zonguldak sokakları o kadar güzel anlatılmış ki merakınıza yenik düşüp kendinizi internetten "Zonguldak" araması yaparken bulabilirsiniz. . Bir gün yolum düşerse kesinlikle Zonguldak'ı gezmek isterim. . Kitabın sonuna doğru şüphelerimde haklı çıktım ve gözlerim dolu dolu bitirdim hikâyeyi. Okuduğunuzda neden duygulandığımı anlayacaksınız. . O zaman ne diyelim: "@yaprinka okumayan kalmasın efendim."
Perisiz KöşkYaprak Öz · Maceraperest Kitaplar Yayınevi · 2021245 okunma