Puan vermedi·175 syf.··Beğendi
···Okunma: 16 Nisan 2021 08:04 Kitap adını santigrat sıcaklık biriminden önceki sıcaklık biriminin adı olan fahrenheitten almıştır. “451”in ne olduğu ve kitabın adına nasıl dahil olduğu da okurken size sürpriz olsun
Kitabın yayınlandığı yıl, 1952.
“Bilim-Kurgu” türünde basılmış bir kitap. Bu tür, insanlarda genellikle merak ve heyecan uyandırır fakat sayfaların arasında ilerlerken bu duygular yerini korku ve endişeye bırakıyor. Nedeni ise kitabın konusunda olan gerçeklik payı.
Kitabın konusuna değinecek olursam kitapsız bir dünya düşünmenizi isteyeceğim. Evlerin duvarlarında sayısı birden fazla televizyonlar, dışarda mekanik tazılar, böcek denilen araçlarla dolu teknolojinin oldukça geliştiği fakat beyinlerin oldukça küçüldüğü distopik bir dünya. Kitapların insanlar üzerindeki etkisini görüp kitaplardan korkan büyük güçlerin kitapsız bir dünya için geleceği yakması.
Bu kitabı okurken bugünümüzü düşünüyor insan. Bu distopik dünyaya yaklaştığımızı gördükçe korku ve endişeye kapılıyor. Bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyor ve geleceğimizde çiçekler açması için kitaplara sarılmanızı diliyorum.