2021 30. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 00:04
“Ben gerek kendimin, gerek benim olacak her şeyin ait olduğu yeri buluncaya dek hiçbir şeye sahip olmak istemiyorum.” Not: Bu bir inceleme yazısı değildir sadece fikirlerimi belirtmek istedim. Çok büyük bir Harper Lee hayranı olarak bütün hayatı boyunca en yakın arkadaşı olan Truman Capote’un eserlerini okumak için çok heyecanlıydım. Burdaki birçok incelemeyi okuduktan sonra sevip sevemeyeceğimden pek emin olamamıştım açıkçası. Bu yüzden kitabı almadan e-kitap olarak okumaya karar verdim. Tiffany’de Kahvaltı daha ilk sayfasından beni kendine çekti. Konusu kısaca; adını bilmediğimiz baş karakterin Holly’yle olan arkadaşlığını ve anılarını anlatması. Kitap bazı noktalarda hiç bilmediğiniz bir insanın hayatını dinliyormuşcasına ve samimilikten uzak bir hava verse de baş karakterimiz Holly’e hayranlık beslediği her noktada ben de Holly’e aşık oluyormuş gibi hissettim. Ne kadar hoppa bir insan ve geçmişi yalanlardan ibaret olsa da Holly okuduğum en kompleks karakterlerden biri. Tüm hikayesini duymak ve baş karakterimizle arkadaşlığının sürmesini isterdim. Kitabın beni etkileyen bir çok noktası oldu ve fiziksel olarak kitabı alıp tekrar tekrar okumak için şimdiden heyecanlıyım. Özetlersek, Harper Lee’ye ve kalemine olan hayranlığımı Truman Capote’da da yakaladığım için mutluyum. Kesinlikle okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. (Bazı noktalarda kültürel farklardan dolayı göndermeleri anlayamadım, araştırmam gerekti ve bu yüzden birçok insanın kitabı sevmediğini düşünüyorum. Bir de kitaptaki ırkçı göndermelerden rahatsız olduğumu söylemek istiyorum.)
Tiffany'de KahvaltıTruman Capote · Sel Yayıncılık · 20082,131 okunma