2021 31. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 18:08
Aşırı orijinal ve aşırı eğlenceli bir kitaptı gerçekten. Yazarın dili de kitabı çok akıcı yapmıştı. Bu seri 4 kitap olarak görünüyor ve diğer kitaplarda başkarakterin arkadaşlarını anlatıyor. Çok fazla sevdiğim ve merak ettiğim yan karakterler vardı yani bana şu an ilaç gibi geldi. Bu ramazan ayı boyunca bu seriyi bitirme gibi bir plan yaptım kendimce inşallah okuyabilirim hepsini. Beysbol oyuncusu olan Gavin, hayatının aşkı ile evlenmiş, ikiz kız babası. (Ayrıca bu ikiz bebekler o kadar tatlılardı ki…) Tüm evliliği boyunca beysbolu hep ön plana attığı için bazı şeyleri kaçırmış ve karısı ile bunun hakkında pek konuşmuyorlar. Ama bir gün bu dayanılmaz bir noktaya gelip patladığında Gavin evi terk etmek gibi aşırı saçma bir şey yapıyor. Böylece Gavin’in arkadaşları Gavin ve eşini tekrar bir araya getirmek için onu kitap kulüplerine alıyorlar. The Bromance Book Clup. Bu kulübün amacı da kadınlar tarafından yazılan romantik kitapları okuyup eşlerine nasıl davranmaları gerektiklerini konuşup tartışıyorlar. Öncelikle bu kitap kulübü olayı çok iyiydi ama sadece 2-3 bölüm okuduk. Daha fazla okumak isterdim kesinlikle. Sanki o kısımlar biraz eksikti. Ayrıca kitap hem Gavin hem eşi Thea’in bakış açısından anlatılıyor. Bu beni biraz rahatsız etti. Sadece Gavin olsaymış keşke. Çünkü Thea bu kitapta en azından ilk 200 sayfada ilişkilerinde boşu boşuna konuşuyormuş gibi geldi. Yani şöyle kitapta her şeyi Gavin yapıyordu. Zaten ilk başta Thea’nin yaptığı bir şey yüzünden Gavin’in çok sinirli olmasına rağmen her şeyi Gavin’in üstüne yıkmaları pek hoş değildi. Neyse zaten sonra Thea biraz toparladı. Kitapta benim en sevdiğim karakterler hep yan karakterlerdi. Thea’in kız kardeşi Liv serinin ikinci kitabında başkaraktermiş. Kendisini pek sevmemiştim. Sürekli olarak Gavin’i kötülüyordu kardeşine ve bir süre sonra cidden abarttığını düşündüm. En sevdiğim yanı ise bir süre sonra aynı kız kardeşi gibi kendini düzeltiyor ve doğru bir şey yapıyor. Bakalım ikinci kitapta kendisi hakkında neler düşüneceğim. İlk okuyup bitirince çok sevmiştim kitabı hatta 5 vermeyi planlıyordum ama sonra oturup üstüne düşününce o kadar da iyi değil hatta biraz toxic ilişkileri olduğunu düşünüyorsunuz. Çok daha derine inersem zaten kitapta sevdiğim bir yer kalmaz. Yukarıda da dediğim gibi çok akıcı bir dili vardı kitabın. Hatta İngilizce okumak istiyorsanız bu kitap ile başlayabilirsiniz.
The Bromance Book ClubLyssa Kay Adams · Berkley Books · 2019989 okunma