···Okunma: 26 Nisan 2021 23:52 Kitabı elinize aldığınızda bir an önce bitirmek isteyeceksiniz.
Bir canavarın gizli günleri ile adolf'u hitler yapan her bir ayrıntıyı farklı açılardan görebiliriz.
Sahi kimdir bu Adolf Hitler?
Nasıl bir evde açtı gözlerini malum her bir ev farklı bir dünya...anne ve babası nasıl insanlardı. Çocukluğu nasıldı.? Bilinç altına daha o küçükken hangi imgelerle doldurdu.. (çocukluğu öyle ahım şahım değil, aşırı despot, alaycı,insanlara tepeden bakan eşine ve çocuklarına her türlü fiziksel ve psikolojik şiddeti uygulayan bir baba figürü. O gözler babasının annesine uyguladı her bir şiddet ve taciz görmüş.insanin bu kadar şiddetin içinde farklı savunma mekanizmalarını ile kendini koruma altına alması haliyle doğal. Hayatta sığındığı, sevdiği tek insan annesi. ve bu kadar kötülüğü yapan bir insan şaşırtıcı bir sekilde annesinin son nefesine kadar tüm bakımını bizzat kendisi yapmıştır.malumunuz fırtınalı bir hayat geçirmiş kendileri gençlik yıllarıda aslında pek.parlak değildir. Çok fazla arkadaşı olmayan okulu ve öğretmenleri sevmeyen daha çok sanata ve mimariye düşkün, hayatın daha bir kültürel kısmından ilerlemek isteyen ama bir taraftan da idealleri olan bir zat kendileri. Zaten resime merakı onu Viyana yollarına düşürmüş bir çok kez yaptığı denemelerle bir türlü akademiye kabul edilmemiş. Bu olayında yahudi akademisyenlere bağlamıştır. Viyana onun için bir çok fikir edinmesine ve hitler temellerinin atılmasını sağlamıştır. İşte o zamanlarda sorun olarak çingene ve Yahudileri görmüştür. Bu kitap daha çok etten kemikten olan insanın "diğer" Adolf Hitler'in öne çıkarılması şeklinde. Kimine göre barbar, kimine göre canavar, kimine göre dahi, kimine göre bir deli. Kim ne derse desin nasıl tanimlarsa tanimlasin bir cografyanin kaderini değiştirmiştir. Şimdi gelelim gelmiş geçmiş en acımasız insan derken abartmış oluyor muyoz? , hitleri elbette ki hoş görmüyorum. evet hoş görmeyelim ama onu görmek ve anlamak da gerekmez mi?kesinlikle övmüyorum ya da desteklemiyorum beşeri varlığa yapılan bu vahşet derecesindeki ki kiyimi desteklemek elbette mümkün değil.soyle bir tarihin tozlu sayfalarını aralarsak bir çok kiyimi görmemiz mümkün mesala İngilizlerin asya da yaptığı katliamlar Fransızların cezayirlere yaptıkları, Sırpların Boşnaklara yaptıklarına sessiz kalan dünya liderlerinin hitlerden aşağı kalir yanları da yok hani. Abd başkanı truman"in onayıyla atılan atom bombası daha mı az insan oldurdu... Dünyanın dört bir yanı gerek dini, gerek rengi, gerekse irkiyla zulme ve haksızlığa ugramistir, büyük acılar cekmistir. evet her zaman bir günah keçisi arayabiliriz. Ama asil mesele geçmişin sovenist milliyetçi ruhu sadece ölüm getirmistir. Geçmişi ile yüzleşmeyen geleceğini oluşturamaz.
Evet varın şimdi siz düşünün bu akıl almaz deneyleri yapan, altarnetif enerji kaynakları üretmeye calisan, antik dünyanın sırları konusunda takıntılı, kendi seçilmiş gören Adolf Hitler bir deli mi, barbar mı, canavar mi ,yoksa dahi mi ?