·136 syf.····Okunma: 27 Nisan 2021 12:21 Roman kısaca Beyaz bir siyahinin kardeşinin öldürülmesinden sonra planladığı uzun süreli bir öç alma planıdır.
Başlarda planını ve adı geçen bazı kahramanları tam anlayamıyoruz ancak sonlara doğru herşey netleşiyor.
Ben kitabı beğendim.
Müziklerin, dansların, yer betimlemelerinin, içki ve alkolün hikayeye entegresi iyiydi.
Hatta araba markaları romanın sanki yan kahramanları.
Karakter çizimi özellikle Lee için çok başarılıydı.
Tabii kadına bakış, sex ve sadizm ile neredeyse çocuk yaştaki kızlara cinsel yaklaşımlar, içki ve hatta ateizm ve din konuları epey sert işlenmiş.
Tanri inancı ve din kavramı, statü farkları ve tabii ki siyah-beyaz ayrımı insanın yüzüne tokat gibi patlatılıyor.
Evet cinsellik pornografiye varıyor ancak sonlarına doğru Lee nin dediği gibi "defalarca sevişmek neyse de onu nasıl uzun uzun öperim" demesiyle olay aslında biraz aydınlanıyor.
Son sahnedeki o "haz anından" sonra "işte sonunda aradığımı bulmuştum " demesi de sanki tüm o pornografiden beklediğini anlattı.
Günlerin köpüğü nü okuduğum Boris vian ı yine sevdim.
İçeriğinden çok konusu ön planda olan bir roman ama kimi zaman ikili diyalogları o kadar dolu ki yeniden sevdim vian ı.
Kurgusu, dili ve akıcılığı ile bi çırpıda okunacak bi roman.
Bi de filmini izleyelim ama bakalım :)