Kitabı alma sebebim çok uygun bir fiyatı olmasıydı. 4,5 TL ye almıştım ben BKM'den.
Neyse içeriğine geçeyim artık. Sosyalist, Liberalist ve Karma sistem başlıkları altında dünyada ki sağlık sistemlerini ele alıyor. Çok fazla detaya girmemesi kötü olmuş lakin genel olarak size bir düşünce tarzı katıyor. Devamında ise Türkiye'de ki sağlık politikalarını inceliyor. "Tek Parti dönemi, Demokrat Parti dönemi, 1961-80 dönemi arasında ki ve 80 sonrası ANAP dönemini ele alıyor. Yine yeterli bilgiler olmasada güzel bir şekilde anlatılmış.
Teorik çevrelerce sağlık sosyolojisini ele alınmış. İşlevselci, yapısalcı, sembolik etkileşimce vb bakış açılarını bize aktarmaya çalışmışlar.
Hastalıklara değinilmiş kitapta bu kısım çok sıkıcı geldi bana ilgim olmadığından ve kelimelere fazla yabancı olduğumdan olabilir.
Son olarak da erkeklerin hemşirelik okuması, toplumun buna bakış açısını ve bir araştırmayı ele almış. Araştırmanın içeriği hemşirelik bölümü okuyan erkeklerin anket sonucunu değerlendirmiş. En güzel kısmı bu anket inceleme kısmıydı. :)
Verdiğiniz paraya kesinlikle değecek bir başlangıç kitabı. Kesinlikle tavsiye ederim.
Keyifli okumalar.