2021 3. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2021 22:05
Selçuk hoca çok nazik ve sosyal medyada etkileşimlere yanıt dönüyor. Kitap bilimin ve bilginin felsefesinin tanımı ve sohbeti ile başlıyor. Mitostan logosa geçiş dönemlerinden başlayan kitap evren denen koca sistemin işleyişi kuralları ve dinamikleri ile ilgili bilgiler ışığında ilerliyor. Özellikle yıldızların yaşam döngüleri ve ölüm senaryoları ile ilgili bölüm çok ilgimi çekti. Mesela yıldızımız güneş süpernova ile yaşamına son vermeyecek ve beyaz cüce olarak kalacak. Bir yıldızın süpernova olarak infilak etmesi için minimum 8 güneş kütlesine sahip olması gerekmekteymiş. Nötron yıldızları ve karadelikler hakkında da güzel bilgiler edindim. Gezegenlerin yapısı diğer yıldız ve galaksi kümeleri ile ilgili güzel bilgiler mevcut. Astroloji zırvalığı ile ilgili yorumları da çok keyifliydi hocanın. Zihnimde en taze duran kısımları ise düşündüren "dünyadan ayrılacak son gemide kargo kısmı bizlere değil bilime vakit ayırmış ülke insanlarına ait evcil hayvanlarına ayrılmış olacak" kısmı ve güldüren "eğer denizde giden bir vapurda simiti havaya attığımızda yere düşmüyorsa bunun tek sebebi havada aç bir martı tarafından yakalanmış olmasıdır.yoksa dünyanın her yerinde yer çekimi aynıdır" ifadesi. Tavsiye edilir
Kaostan Kozmosa Evrenin HikayesiSelçuk Topal · Destek Yayınları · 202072 okunma