2021 113. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2021 23:11
Açlığı, işsizliği, uykusuzluğu yoğun biçimde hissettim ve sonrasında şükrettim elimdeki bütün nimetlere.Coğu zaman aç kaldığınızı,yemek bulabildiğiniz zamanlarda ise bir ekmek ve margarin ile karnınızi doyurdugunuzu düşünün.Bu kitabı okumadan hayatımda çok şey eksik demeyin! Çünkü içinde yaşadığımız bu dünyada sizden çok daha kötü olanlar var,sahip olduklarınızın kıymetini bilin,tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs bayramını kutluyorum buradan, boğazına bir lokma ekmek girsin diye saatlerce insanlık dışı ortamlarda mecburiyetten çalışan milyonlarca insanlara selam olsun.Birileri daha iyi şartlarda yaşasın diye erken yaşlarda yıpranan, hastalanan, hayatını kaybeden işçi kardeşlerime de selam olsun. Bundan sonra hayatım boyunca gördüğüm bütün işçilere selam vereceğim, onların halini ve hatrini sorarak onları anlamaya onlarla sohbet etmeye çalışacağım.Hayata bakış açınızı değiştiren bu kitabı mutlaka okumalısınız ve kitaplığınizda baş köşeye koymalısınız , ekonomik açıdan zor durumda olan insanların çektiği sıkıntıları anlatan yazarlar benim gözümde her zaman çok farklı bir yerdedir, George Orwell işte böyle bir yazar...Jack London ile oldukça benzeşen yonleri var,ikisine de sonsuz saygı duyuyorum, çünkü ikisi de yazar olabilme adına çok büyük sıkıntılar çekmiş iki büyük insan ve geçmişlerini asla unutmadan kitaplarına yansitabilmis iki büyük karakter.
Paris ve Londra'da Beş ParasızGeorge Orwell · Can Yayınları · 20248bin okunma