2021 40. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2021 05:03
Bu kitabı okumak için 19 yaş küçüldüm!! Herkese selamlar sevgili okurlar Rowling'in yıllar önce yazıp tavan arasına kaldırdığı ve şimdi ücretsiz olarak yayınlamaya karar verdiği hikayesiyle sizinleyim. Yazar pandemi süresince yıllar önce çocuklarına anlattığı bu hikayeyi internette patlamış. Ve resimleri içinde yarışma başlatılmış. Resim yarışmasının kazanan resimleri kitabın içinde Bu benim iyi yanlarından biriydi. Kitabın puntoları aşırı büyük ve zaten 7-9 yaş arası için düşünülmüş. Yazar bu kitapta bol bol isim uydurmuş ve ekşi sözlükte biri güzel bir şekilde özet geçmiş. bataklıkköy’ün en kuzeyinde, insanların girmeye korktuğu sisli bir bataklıkta İckabog adında bir canavar yaşıyor, kimse görmemiş fakat herkes öyle olduğuna inanıyor. ıykböğk çocukları ve koyunları yiyen bir canavar, bazen gece bataklığa çok yaklaşan yetişkin insanları da kaçırdığı söyleniyor. ıykböğk’ün özellikleri anlatana göre değişiyor, yılana benzeten var, kurda benzeten var, ejderhaya benzeten var. kimisi kükrediğini, kimisi tısladığını, kimisi hiç ses çıkarmadan saldırdığını söylüyor. fakat yıllardır ıykböğk’ü gerçekten gören hiç kimse yok. öykünün yetişkin ana karakterleri bereketya ülkesinin gösteriş budalası kralı korkusuz fred, fred’in kötü ruhlu arkadaşları hırslı lord tükürülesice ve obur lord löpür. çocuk kahramanlarımız ise saray terzisi ile saray marangozunun kızı daisy ve sarayın pasta şefi ile kraliyet taburunun komutanının oğlu bert. fred’in korkak ve aptal olması, lord tükürülesice ile yardakçısı lord löpür’ün elinde oyuncak olmasına yol açıyor ve bu durum bütün ülkenin felaketine yol açıyor. bakalım bert ve daisy önce kendilerini, sonra bereketya’yı kurtarabilecek mi? (draco dormiens nunquam titillandus) İşte hikaye tam olarak böyle bir şey. Okuyalı uzun zaman oldu yorumu yazmakta da zorlandım. Okurken de sıkıldım açıkçası. Yine de okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim. @sayfalarca_okuyanlar_kulubu #sayfalarcaharflerleokuyor #yapıkrediyayınları #çocukkitabı #jkrowling #Okudumbitti #okumaközgürlüktür
IckabogJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 20211,545 okunma