Puan vermedi·320 syf.··Beğendi
···Okunma: 03 Mayıs 2021 00:12 15 yıldır görmediğim bir arkadaşım geçenlerde bu kitapla çıkageldi. Yanında bir de - bu yıl okumayacağım dediğim yazarlardan- Kafka'nın Dönüşüm kitabıyla. Hayatta tesadüf denen birşey var mı bilmem ama neye ihtiyacın varsa geliyor bazen işte. Demek ki yolumuzun kesişmesi gerekiyormuş iyi ki de kesişmiş. Buradan arkadaşıma tekrar tekrar teşekkür ederim iyi ki varsın kardeşim her ne kadar görmeyecek olsan da :)
Öncelikle kişisel gelişim türünde okuduğum ilk kitap ve bu türde beylik cümleler edecek kadar yetkin değilim sadece bana hissettirdiği duyguları, fikirlerimde oluşan değişimi, naçizane anlatayım.
"Ben"in" Biz" olma sürecini, "öz" ün ne kadar önemli olduğunu öğrendim bu kitapla. Bana olaylara kişilere ve kendime farklı perspektiflerden bakabilme olanağı tanıdı. Farklı dünyalara açılan bir kapı oldu. Özellikle son zamanlarda içinde bulunduğum haleti ruhiyeme ilaç gibi geldi. Dediğim gibi bu kitap kendi dünyamdan dışarı attığım ilk adım benim için, hem mecaz hem de gerçek anlamda. Çünkü şöyle diyordum hep:" Evet kişisel gelişim iyi güzel söylenenlerin zaten çoğunu az çok tahmin ediyorsun, ediyorsun da ne kadar hayatına uygulayabileceksin ve devamlılığı olacak?" işte bu düşünce değişti.
Farkına vardırıyor uyarıyor, farklı bak diyor.
Benim için güzel bir deneyim oldu. Artık kişisel gelişime katı bir tutumum yok ve daha fazla zaman ayırmaya ve okumaya karar verdim.
Yeri gelmişken Doğan Cüceloğlu'nu rahmet ve minnetle anıyorum. Keşke tanışmak daha öncesine nasip olsaydı. Zararın neresinden dönersen kârdır diyorum ve okumak isteyenlere keyifli okumalar diliyorum.