Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
···Okunma: 03 Mayıs 2021 19:23 Hayvan Çiftliği’nin ana karakteri olan hayvanlar birlikte yaşadıkları çiftlikte kendilerini sömüren, köle haline getiren insanlara karşı çıkarak çiftlik yönetimini ele geçiriyor. Amaçları, eşitlikçilik olması ve bu şekilde bir topluluk oluşturmak. Aralarında ki en akıllılar domuzlar ve kendi aralarında bir önder beyin takımı oluşturup çiftlikteki düzeni ele geçirirler ancak yapılan devrim yine yoldan saparak insanların yaptığı sömürgeci, baskıcı, acımasız, köleci bir diktatörlük kuruyor. Aynı davadayız, sizin için çalışıyoruz diyerek kendilerini kayıran bir diktatörlük ile diğer hayvanlardan kendilerini üst görüp insanlardan kurtulurken onların yaptığı gibi bir diktatörlüğü devam ettiriyorlar. Burada domuzların öncülüğü Stalini simgelediği oldukça açık. Kitapta hayvanlara ses verilerek anlatılması gerçek kişi olmamaları yaşanılan düzene başkaldırı icin reel sosyalizmin bir eleştirisi olarak ele alınmış. Hayvanların konuştu bir masal kitabı değil siyasi, politik bir eleştiri kitabıdır. Ve kesinlikle okunması gereken bir kitaptır, oldukça akıcı, düşündürücü bir şekilde konu ele alınmış.