···Okunma: 08 Nisan 2021 11:32 Bu kitap 3 bölümden oluşuyor
Bölümlerin Anne'in Summerside'da müdürlük yaptığı 3 yıl şeklinde ayrılmış
Ann'in müdürlük yaptığı ilk yılı okurken o kadar üzüldüm ki. Çektiği zorluklar beni aşırı üzdü Pringlelar denilen aile ile başı dertte ve Anne'e böyle kırıcı davranmaları çok üzücüydü
(Spoiler) Ama benim güçlü kızım Anne tabi ki hiçbir zorluk karşısında pes etmiyor.
Elizabeth karakterine bayıldım. Önceki kitaplarda da Anne gibi olan ve Anne gibi düşünen birçok karakter görmüştük ama Elizabeth gerçekten farklı bir karakterdi. O 'yarın'ı beklerken kitap boyunca ben de bekledim. 'yarın'a kavuşamayacak diye çok korkmuştum ama sonunda 'yarın'a kavuşuyor. Bu beni aşırı mutlu etti.
Diana'nın bir kızı doğuyor ve adı Anne Cordelia oluyor. Bu detaya aşırı bayıldım. Diana'yı çok seviyorum gerçekten harika bir arkadaş.
Ayrıca Anne'in 3 yıl boyunca kaldığı yerin adı Rüzgarlı Söğütlürdi ve kitabın adı buradan geliyor. Evlerinde kaldığı 2 tatlı dul kadını ve evin yardımcısı Rebecca Dewn'i çok sevdim.
Toparlayacak olursak kitap diğer 3 kitaba göre daha sıkıcıydı ama genel olaraktan akıcı bir kitaptı. Dikkat edin kitap sıkıcı değildi. Diğer 3 kitaba göre sıkıcıydı dedim sadece. Yoksa kitabı beğendim her zamanki gibi.
Bu kitap bittikten sonra beşinci kitapta Anne ve Gilbert'ın kavuşacağını bilmek kitabı hızlı bitirmem için büyük bir motivasyondu. Beşinci kitap için aşırı heyecanlıyım.
Okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın.