2021 20. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2021 17:20
Kötü Bir Gün kitabı Gürgen Öz'ün okuduğum ilk kitabı oldu ve ben kalemine hayran oldum diyebilirim. Kitap Psikolog Erdem'in eşinden boşandıktan sonra ailesinden kalan eve taşınması ve taşınmasını üzerinden geçen bir gün sonra ise olaylar başlıyor. Sabah saatlerinde evine gelen apartman görevlisi Yakup ve onu şaşırtan Adem'in gelmesi ile asıl olaylar başlıyor Daha ilk sayfalardan heyecanla okumaya başladım. Neler olacak, nasıl olacak, nasıl biri, ne yaşadı/lar diye diye okudum kitabı. Psikolojik yönden güzel bir kitaptı, varlığını hissettiren ve sanki gerçekten öyle biri varmış gibi hissettiriyordu. Biraz da film izlemek gibiydi. Taşındığı gün ve o günü anlatıyor kitap. Bazı zamanlar geçmişe dönüyoruz. Genellikle Erdem'in ağzından görüp, okuyoruz. Geçmişin izleri, aile, sınıflar arası farklar-çatışmalar, yapılan roller, saklanan gerçekler, yüzleşmediklerimiz, yüzleşemediklerimiz, kaçtıklarımız, güçler.. Erdem, Yakup ve Adem.. Sonuna kadar sabırsızca okudum gerçekten. Sürekli zihnimde bir şeyler taratıp durdum, bir şeyler tahmin ettim. Erdem ile birlikte bende inceledim sanki. Üzüldüğüm yerler de oldu. Hatta birine yoğun bir nefret duygusu hissettim. Psikoloji o kadar karmaşık, o kadar da ince bir konu ki. Hele daha küçükken yaşanılan olaylar gelecekteki bizi en çok etkilenen şeyler. Ailemiz, çevremiz.. Bir yandan Erdem'in bir yandan Yakup'un geçmişi, anlattıkları.. Onların duyguları, o an hissettikleri, düşünceleri, anlattıkları.. Okumak gerçekten değişik ve güzeldi. Bazı yerlerde gerçekten şaşırdım. Acı, hüzün, nefret, yüzleşme, gerçekler, yaşanılan aydınlanma.. Gürgen öz'ün kalemini gerçekten çok sevdim. Sürekli bir yandan okurken bir yandan düşünüp, hisseden yanım vardı. Psikolojik olayları, bilgileri öyle güzel anlatmış ki.. Felsefenin esintileri de
Kötü Bir GünGürgen Öz · Destek Yayınları · 2021541 okunma