2021 24. kitabı
Selamlaar! Amerikan gençlik dizilerini, Gossip Girl veya Glee gibi dizileri sevenlerin sevebileceği bir kitap olan Kağıt Prenses yorumuyla geldim. Kitap gayet akıcı ben 24 saati geçmeyecek bir sürede bitirdim. Aralarda konusu gereği bu "Amerikan gençliği" klişeleri vardı bence. Yani normal bir 17 yaşındaki gencin yapmayacağı şeyler vardı ama bu artık alışıldık bir durum olduğu için o kadar da göze batmıyor. Karakterlerin hepsi çok kafa insanlar. Reed, Ella hatta Royal Babası olarak adlandırdığım Callum bile gayet eğlenceliydi. Her kitapta uyarımı yaptığım gibi bunda da yapacağım çünkü sonra söylemedin diyenler oluyor. Kitapta +18 yerler mevcut. Beni rahatsız etmedi ama 300 sayfalık bir kitaba göre biraz fazla yerde mevcuttu yine de. Kimin kiminle olduğu belli değil yani kısacası asoajdkmsfg. Çerezlik, akıcı, üzücü bir olay olsa bile karakterlerin eğlencesi yüzünden sizi gülümsetebilen ve çok sevdiğim bir kitap oldu. Devam kitapları da bir an önce umarım çevrilir cünkü ben ikinci kitaptan spoiler alsam bile Royal Ailesi'nde neler yaşanacağını merak ediyorum. • KONU • Ella Harper, annesi öldükten sonra hayatını sürdürebilmek için annesinin kimliğini kullanarak kulüplerde striptiz yapmaya başlarmış bir kız. Geceleri bu iş ile para kazanmaya çalışırken gündüzleri ise okula gidiyor. Bir gün müdürün odasına çağırıldığında Callum Royal adında bir adam vasisi olduğunu iddia eder ve Ella'yı zorla kendi yaşadığı yere götürür. Çok fakirlikten aklının alamayacağı kadar zenginliğin içine düşen Ella, gönderildiği kolejdeki şımarık kızlarla, oğlanlarla baş etmeye çalışırken bir de Callum'un beş oğlundan ikincisi olan Reed'in cazibesine yenilmemek için uğraşır. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri hiçbir erkek karakterin sert/ kaba davranışlı olmamasıydı. Reed bazen şiddete başvursa da okuyanlar olarak hepimizin Reed'in egosuna düştüğümüzü biliyorum Kağıt Prenses 4,5/5
Kağıt PrensesErin Watt · Yabancı Yayınevi · 20211,195 okunma