Faşizm, anarşizm, kapitalizm ,sosyalizimden sonra çağımıza uygun bir kavram dijitalizm.
Peki nedir bu dijitalizm?
Ülke olarak hangi konumdayız?
Açıkçası bu kadarını beklemiyordum .Dünyada neti kullanan ilk 5 aktif ülkeden biriyiz .Ortadoğu da birinci sırada, Avrupada ikinci müslüman ülkelerinde yine ikinci sıradayız. Top beşte olupda bu kadar uzak kalmak demek ki bu alanda da yeterince ya da daha doğrusu yine birde yanlış yapıyoruz . Ülkede 50 milyon net kullanıcısı varken 50 milyonun da facebook da kayıtlı olmasına izahı var mıdır diye düşünüyorsunuz? Ya da neden
Tüm platformların desti izdivacin ötesinden ileriye gidemediğini mi ¿Peki
Hikikomori ,F.O.M.O ,Kalirniforya sendromunu hiç duydunuz mu ?Japonya da yarim milyon insanın hikikomoriden öldüğünü ,K'Pop akımı ile gençlerin kendini yönetememesi sistemin kölesi olduğunu, 5G teknolojisinin radyasyon kaynağı değil de direk ölüm kaynağı olduğunu biliyor muyduk?
Peki yok mu bu çağın hiç avantajı ?
Herşey gibi ölçülü ve amaçlarına uygun kullanıldığında ve robotların bizi değil bizim hürriyetimizi, ruhumuzu duygularımızı kontrol edip doğru kullandığımızda büyük başarılar elde edip ve tatmin olabiliriz. Kitap akıcı anlaşılır dille yazılmış, ve sosyal medya uzmanı olmak için güzel ipuculari var .Eksik noktası bazı noktalar çok tekrarlanmış birde aslında önemli değil benim için ama (ünlü birinin takipçi sayısı iki noktafa farklı rakam verilmiş :)bu da bize yazarın dediği gibi sosyal medyada gördüğünüz, duyduğumuz herseye inanmayın;)
Velhasıl kelam bağlanın ama bağımlı olmayın...