···Okunma: 09 Mayıs 2021 11:15 Victor Hugo'nun Başyapıtlarından Olan Sefiller:
Roman çok akıcı bir dille yazılmış her şeyi anlamanızı sağlıyor. Roman karakterleri gözünüzde çok iyi canlandırıyor, karakterleri en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Fransa'nın o zamanki durumu kitaba çok iyi yansıtılmış Waterloo savaşı ve Fransa'da ki Cumhuriyet isyanı kitapta çok iyi bahsedilmiş tarihçilerin bile bu kadar iyi anlatamıyacağını roman okuyuculara çok iyi anlatıyor. Roman da mekanlar sanki siz oradaymışsınız gibi okuyucunun gözüne yansıtılmış hissi veriyor. Kitapta hüzünlü olaylar da var mutlu olaylarda var. Kitap hayatı kısa cümleler ile çok iyi özetlemiş. Kitabın başında sanki kitap bir piskoposun üzerine kurulu sanıyorsunuz ama öyle değil. Kitap bir karakterden diğerine atlayıp sonradan konuyu çok iyi karakterlerle bağlıyor.
Gelelim kitabın konusuna. Roman bir kürek mahkumunun polisten kaçması sonrasında farklı isimler edinmesi, karşısına çıkan bir piskoposun karakterin hayatını değiştirmesi sefillikten zenginliğe geçişi, karşısına çıkan bir kadına yardımlarda bulunması ve sonrasın da o kadının çocuğunu evlat edinmesi hem polisten kaçıp hem de o çocuk ile ilgilenmesi ve başına gelen olaylar üstüne kurulu.
Bu kitabını okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Kitabın kalınlığına aldırmayın günlük belirli sayfa okuyarak bu kitabı kısa bir süre içerisinde bitirebilirsiniz. Benim bu kitabı bitirmem bazı sebeplerden dolayı biraz uzun sürdü ama siz bu kitabı daha kısa bir sürede bitirebilirsiniz.