2021 9. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 00:26
Amin Maalouf kitaplarının büyük bir bölümünü okumuş biri olarak bu incelemeyi yapıyorum. Bu kitabı okuyana dek “ne yazsa okurum” dediğim yazar beni ciddi bir hayal kırıklığına uğrattı. Her zaman ki gibi yazarın iletmek istediği bir mesaj var ama kurgu çok zayıf. İlk kez okuyanların ilgisini çekebilecek olsada yazarın okur kitlesinin beğenmeyeceğini düşünüyorum. Kimin yazdığını bilmeden okusam asla Amin Maalouf demezdim. Olmamış. Kitabın başlarında beklentim oldukça yüksekti. Fakat kurgu cidden yetersiz. Giriş gelişme sonuç birbiri ile alakasız. Karakterler sırf kitap uzasın diye yazılmış sanki. Tesadüfi karşılaşmalar basit ve dayanaksız. Salladım oldu gibi bir kitap resmen çıkmış ortaya. Yazmanın yarı yarıya yetenek ve çalışma üzerine olduğuna inanırım hep ama bazen ne olursa olsun olmuyor demek ki. Hiç bişey yetmiyor. O zaman da durmayı ve beklemeyi bilmek lazım sanırım. Bunu da öğrenmiş oldum. İkinci kitabımın sonuç bölümüne geldim, kendimi zorlayarak yazmadım aslında ama yine de bir süre bekletip gözden geçirmeye sevk etti beni Empedokles’’in dostları. Okumasanız da bir şey kaybetmeyeceğiniz oldukça sıradan bir kitap kısacası.
Empedokles'in DostlarıAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 20216,5bin okunma