2021 57. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 13:11
Arkadaşlar kitap hakkında bilgi vermeden önce Hallac-ı Mansur gibi önemli bir şahsiyete değinmek ıstiyorum. Asıl adı Ebu Abdullah Hüseyin bin Mansur el Beyzavi el Hallac'dır. Ancak halk arasında Hallac-ı Mansur olarak bilinir. Kendisi, 858 yılında Iran'da doğmuştur. Bunun yanı sıra, Türklerin islamiyeti kabul etmesinde Hallac-ı Mansur'un çok büyük bir rolü vardır. Ama görünen o ki bu kadar adı sani duyulan bir alimin görüşleri bazı siyasî adamlara dokunmuş olacak ki Abbasi halifesi tarafından tutsak altina alınmıştır. Ünü bu yillarda iken daha da artmış; hücre hapsinde olduğu sure boyunca ünlü eseri olan Tavasin'i tamamlamıştır. Maliki kadısı Ebu Ömer tarafından halife baskısı dolayısıyla hakkında idam hükmü çıkartılmıştır. Hallac-ı Mansur Bağdat 'ta önce kırbaçlandı, ardından burnu ve ayakları kesilerek vahşice işkencelere maruz kaldı. Ölümünden sonra ise bedeni yakılarak külleri Dicle'nin sularına savruldu. •Ünlü islam filozofumuz hakkinda gerek kitabımızın verdiği bilgilerle gerekse araştırmalarımla düşüncelerimi yazıya aktardıktan sonra gelelim kitabın yorumuna. Şöyle ki kitabımız derleme bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Yazarın hayati, düşünce yapısı yorumlanarak ve günümüz çağında yaşadığımız psikolojik ve ruhsal durumumuza da değiniyor. Kitabin birçok konuda ufkumuzu açacağı kanaatindeyim. Ancak tek seferde okunup da kenara atılacak kitaplar değil bu kitaplar. Her yaşta, her donemde, her durumda okuyup farklı bakis açilari kazanacağımız bir nevi başucu kitabi aslında. Eğer filozofumuzun kitaplarini bizzat okumadan önce bu kitaba yönelirseniz hem filozofla hemde eserleriyle daha iyi bütünleşirsiniz. Kitaptan güzel bir alıntı cümlesi bırakarak sözlerime son veriyorum. Okumak isteyen arkadaşlara ise simdiden keyifli okumalar diliyorum. Kitapla kalin♡ 》"Insan doğası gereği üretendir. Üreten insan hem ruhen hem bedenen hastalanır. Üretim tabi ki her alanda olabilir. Mesela iyi kitaplar okumak da bir tur üretimdir. Zihin yolculuğudur... iyi kitaplar sayesinde düşüncelerimizi geliştirir ve her şeye karşı daha sağlıklı bir bakış açısı edinirsiniz."
Cehennem Acı Çektiğimiz Yer Değil Acı Çektiğimizi Kimsenin Bilmediği YerdirHallac-ı Mansur · Destek Yayınları · 20254,048 okunma