Gece Yarısı Güneşi
2021 7. kitabı
(Şimdi buraya yazıyorum, buradan alıp yarın instagram hesabıma da yazacağım aynısını.) Evet Stephen ablamız formundan hiç bir şey kaybetmemiş. Alacakaranlığı ilk okuduğum zamanki duyguları yeniden yaşattı bana. Ben hep zaten Edward taraftarıydım, Bella’yı kıskanırdım Edward’tan yani öyle bir okurdum o zamanlar. Bir de Edward’cığımın ağzından okuyunca inanılmaz keyif aldım. Şahsen beni o küçük yaşlarıma geri götürdü okurken. Duygulandım bazı bazı. ‘Ah ben o zaman bunu böyle düşünmemiştim.’ dediğim çok oldu. İnsan değişiyor büyüdükçe bakış açısı çok başka şekilde değişiyor. 10 üzerinden 8 verilmesinin sebebini uzun tutmuş sanırım belki o yüzdendir. Ama ben kıramadım puan. Bilmiyorum ben eğer severek okuduysam, beni okurken duygulandırıp, güldürdüğü olduysa puan kıramıyorum. Yani yok şurada yazım hatası var şuradan kırayım, lafı çok uzatmış, dili ağırdı vs. küçük şeylerden puan kıramıyorum. Yani bana göre küçük. Bir de bana ilk okuma alışkanlığını kazandıran kitaptır bu yani benim için yeri farklı muhtemelen bu yüzden. Yanlış hatırlamıyorsam 6. Sınıftaydım ya da 7. O zamanlar tabi her çocuk gibi haylazlık peşinde olduğumuzdan kitap okumak benim gibi çocuklara göre değildi yani. Arkadaşıma kaçayım, gecelere kadar yakar top oynayayım, annem sokak sokak beni arasın, bulunca da eve kadar kovalasın yaşlarımdı yani. Şimdi ise üniversiteyi bitiriyorum 1 ay sonra... Bana o günleri yeniden hatırlattı. Kitabı tanıtmayacağım veya ne anlatıyor bilgi vermeyeceğim. Çünkü Alacakaranlık neyse anlatım tarzı birebir o. Ama bazı şeylere şaşırıyorsunuz yani, bazı şeyler Bella’nın düşündüğü gibi değil. O da zaten kitaba bir farklılık katmış bence. Spoiler vermekten de korkuyorum aslında ama şöyle diyeyim; Alacakaranlığı okurken Edward’ın düşüncelerini merak edenler okumalı bence. Çünkü diğer türlü belki aynı şeyleri okumak değilde, bir şeyin aynadaki yansımasına bakmak tarzında bir kitap diyebilirim. Hatta tam olarak böyle. Ben puan kırmayacağım. Verdiğin emeğe, parmaklarından dökülen her kelimeye, kurduğun özenli cümlelere, o mükemmel hayal gücüne hayranım Stephen Benden bu kadar aklıma gelen olursa eklerim.
Gece Yarısı GüneşiStephenie Meyer · Epsilon Yayınları · 20202,663 okunma