2021 51. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 15:21
Dikkat!Bu kitabı okuduktan sonra hayatınız değişebilir. Kitabı okudukça hayatıma yeni düzenlemeler yeni planlar yaptım.İnsan, bu kitabı okuduktan sonra düzenli bir yaşam tarzı olsun istiyor. Her şeyi yapabileceğine tekrar inanıp bir şeyleri değiştirebilirim, istersem yapabilirim düşüncelerine sahip oluyor. İnsan nedir kitabının hemen ardına bu kitabı okumak biraz tesadüfi oldu.İyi ki de öyle olmuş.Mark Twain ile insanın ne olduğunu bir nebze olsun idrak edip , düşünüp,sorguladıktan sonra üstüne birde irade terbiyesi ile insanı ve davranışlarını tekrar sorguladım . İnsana bir şeyi yaptıran da yaptırmayan da iradedir ve insan iradesinden daha güçlü olduğu zaman bir çok şeyi başarır.Aslında ortaokul ve lise düzeyi öğrencilere kesinlikle okutulması gereken bir eser, özellikle sınav döneminde olan öğrencilere .Bu kitabı okudukları zaman insanın istediğinde yapamayacağı bir şeyi olmadığını ,irademizi kontrol etmenin kişinin elinde olduğunu,irademizin bizden daha güçsüz olduğunu ve onu yendiğimiz vakit başarılı olduğumuzu küçük yaşta kavramış olacaktır. Kitap hakkında çok şey söylenebilir ama Okuyan hemen hemen herkesin beğeneceği ve etkileneceği bir kitap. İyi okumalar:)
İrade TerbiyesiJules Payot · Koridor Yayıncılık · 202038,5bin okunma