Bütün insanlar bu dünyayı ziyaret eden ruhlardır ve ruhlar asla ölmezler.
2021 13. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2021 00:00
12.000 yıl öncesi... Göbeklitepe... Ve kadim insan... Bilimsel çalıșmaların da pek çoğunun dediği gibi Genç Buzul Çağı 12.000 yıl önce büyük bir kuyruklu yıldızın parça parça dünyaya çarpması sonucunda sona erer ve coğrafya yeniden șekillenir. Bu felaketten kurtulan Sarıca, Çira, Parmak ve Tırnak'la bașlar hikayenin esas kısmı. Kadim insanın dini inançları, avcılıktaki ustalıkları, tarıma ve yerleșik hayata geçiși yani yașantısını enfes bir kurgu içinde anlatır bize bu kitap. Ya așk? Așk olmadan olmaz. Pala en çok da așkı aramayı anlatır. Onun için mücadele etmeyi. Kitapta en sevdiğim șeylerden biri Dipnotlar ve Semboller oldu. Dipnotlar hikayenin gerçekle bağlantısını güçlendirmiș ve semboller ise daha mistik, gizemli bir hava katmıș. Kolayca okunabilecek, akıcı, bașarılı bir kurgusu olan, sonu biraz havada kalsa da etkileyiciliğinden bir șey kaybetmeyen bu kitap okunması gerekenler arasında. En sevdiğim alıntı: '' Bütün insanlar bu dünyayı ziyaret eden ruhlardır ve ruhlar asla ölmezler. "
Akşam Yıldızıİskender Pala · Kapı Yayınları · 20208,2bin okunma