Kargalar Meclisi
2021 6. kitabı
KONU: Kitap Grishalarla aynı evrende Fıçı'da yaşayan, Kargalar Klübü adlı kumarhaneye ve bara sahip olan çeteyi ele alıyor. Üst sorumlu bir başkası ama genç ve yetenekli "Kirli Eller" olarak bilinen Kaz Brekker'ı herkes biliyor.Kitapta her karakterin geçmişinde yaşanan olayların onları nasıl bu noktaya getirdiğini okuyoruz. Karakterler oldukça genç 16-17 yaşlarında ama geçmişlerinde zor zamanlar geçirip olgunlaşmışlar. Hood adında bir başka çete lideri var.Jurda parem adında dengeleri bozabilecek ilaçtan haberdar.İcat eden bilimadamının yakalamasını istiyor.Bu görev için de Kargaları uygun görüyor.Ucunda da Kargaların payına düşecek dört milyon kruge. Eğer bu paraya sahip olabilirse Kaz çok daha yükselecek ve geçmişini yaralayan Pekka Rollinse adım adım yaklaşacak. Kaz Kargaların çetenin lideri,sakat ve çok iyi dövüşmemesine rağmen planlarıyla ve kafasının içindekilerle hep bir sıfır önde. İnej grubun hayaleti,bıçakcısı ve en az geçmişinde Kaz kadar acı çekmiş biri.Jesper grubun en iyi silâhşörü,oyuncusu ve komiği.Nina Ravka'ya gitmek yerine eski hatalarını temizlemek için Ketterdam'da kalmış  yetenekli bir corporalki.Mathhais ise vatanım uğruna ölürüm mottosunda,sert bir cadı avcısı. Bir de gruba sonradan dahil olan becerikli bombacı ve iyi flüt çalan Wylan da katılınca geriye sadece planların gerçekleşmesi kalıyor. 10/10 ☆ Tek eleştirebileceğim nokta ise kitapta sadece tek bir görev var ve 500 sayfanın sonuna kadar bunun olması için yapılan planları okuyoruz. İlk başlar çok aksiyonlu diyemem ama karakterleri sevdiğimden su gibi akıp gitti. Harry Potter serisinde de yazar en bomba olayı sona saklar ya bu kitapta da en bomba olay için sonunu bekliyoruz. Belki ilk sayfalarda da biraz aksiyon olsa daha iyi olabilirdi. Gerçi ben yine de çok sevdim.
Fantastik
Kargalar MeclisiLeigh Bardugo · Novella Dinamik Yayınları · 20164,572 okunma