2021 14. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2021 14:05
Ey Necib Mahfuz, bilmez misin ki, doğruları/gerçekleri görünenleri görmezden gelenlere anlatmak çok zordur! Sen zor olanı ustalıkla yapmaya çalışmışsın, tabii başına işler açılacaktı. Sorgulanamayacak birçok şeyin aslında akıl yoluyla sorgulanabilip doğruların yine akıl yoluyla bulunabileceğini gösterdin. Seni zamanında kabul edememelerinin sebebi de bu! İnsanlar bildiklerini bilmezden gelmeyi, gerçekleri kabullenmektense zayıf olmayı tercih edip sömürülmeyi göze alır. Sen bize senin zamanını bazı dinsel sembollerle aktardın. Hiçbir şey değişmedi. Bizler hâlâ sorgulamaktan uzak olmayı tercih ediyoruz. Hâlâ durup beklemeyi ve hiçbir şey yapmamayı yeğliyoruz. Yıllar sonra da bir şey değişmeyecek kanımca. Necib Mahfuz okumak her zaman bir ayrıcalığa sahipmişim gibi hissettirdi. Bu eserinde de dinen bilinen birtakım durumları alegorik hale getirerek çok şey anlatmayı başarmış. Okurken keyif aldığınız ve sorgulamaya başladığınız bir eser olacak. Eğer yalnızca din olarak değerlendirirseniz yanlış yorumlamış olursunuz. Çünkü bu eserin içinde çok şey gizli. Keyifli okumalar!
Cebelavi Sokağı'nın ÇocuklarıNecib Mahfuz · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20202,582 okunma