·320 syf.····Okunma: 12 Mayıs 2021 03:41 •The Queen of Nothing ~ #kitapyorumu
••"Mock me all you like. Whatever I imagined then, now it is I who would beg and grovel for a kind word from your lips." His eyes are black with desire. "By you, I am forever undone."••
Sevdiğim bir seriye daha veda etmenin hüznünü yaşıyorum.
İkinci kitabın sonundan sonra Queen of Nothing'i okumak için yanıp tutuşuyordum. Elimde olması için biraz beklemem gerekiyordu ama beklediğime de değdi gerçekten
Kitaba hiç dur durak vermeden hızlı bir aksiyonla başlıyoruz ve bu aksiyon kitap boyunca da devam ediyor. İkinci kitabın sonundan sonra Jude'un neler yaptığını, Cardan'la ilişkisini ve Elfhame'in büyü ve entrikalarla dolu dünyasını okuyoruz.
Serinin ilk kitabı Zalim Prens, ortalama bulduğum bir kitaptı. Evren ve karakterler iyiydi, kitabın sonu güzeldi ancak öyle 'muhteşem bir kitaptı' diyememiştim. Ama Wicked King ve Queen of Nothing gerçekten bayıldığım kitaplar oldular. Seriye başlarken hiç böyle bir şeye evrileceğini düşünmemiştim.
Bu seride eleştirdiğim yalnızca birkaç nokta var: İlki Jude ve Cardan arasındaki ilişkinin çok fazla yansıtılmamış olması. İkili arasındaki düşmanlığı ve aşkı doyasıya okumayı çok isterdim. İkinci olarak ise kitapların olması gerekenden kısa olması. Yaşanan olaylar ve karakterlerin arasındaki ilişki daha uzun sayfalara yayılsaydı çok daha güzel olurdu.
Wicked King'de ne kadar gerginlik ve entrika varsa, QoN'da da aksiyon ve duygular o kadar fazlaydı. Daha fazla Jude ve Cardan sahnesi gördüğümüz için kitabı bayılarak okudum ve neredeyse her sayfasını işaretledim Yaşanan olaylar da yüreğimi hop ettirdi, Cardan'ın sözleri de... Bu kitabı genel olarak yüreğim ağzımda okudum yani.
En başta da söylediğim gibi; çok sevdiğim bir seriye veda ediyorum, ancak QoN gibi bir final kitabıyla veda ettiğim için de mutluyum. Fantastik, büyülü evren ve düşman aşıklar okuyayım; entrikası ve aksiyonu da olsun istiyorsanız bu seri tam size göre. Ama tavsiyem orijinalinden okumanız çünkü Türkçe çevirisi maalesef o kadar keyif vermiyor.
•Puanım; 5|5•