···Okunma: 07 Mayıs 2021 00:53 Merhaba bugün Stefan Zwei' in uzun zamandır merak ettiğim bir kitabının yorumuyla geldim. Lyon' da düğün. İçin de birbirinden bağımsız üç hikaye var. Hepsi çok kısa. İlk hikaye kitaba da adını veren Lyon' da düğün en sevdiğim hikaye oldu. Birbirinden ayrılmış ve mahzen de tekrar birbirini bulan iki aşığın hikayesi. Tüm zulmün ve ölümün arasında aynı mahzende bulunan insanlara ölümü unutturan ve içlerine huzur eken aşklarıyla güzel bir hikayeydi.
Diğer hikaye İki Yalnız İnsan. Dış görünüşleri yüzünden dışlanmış olan bu iki insanın birleşmesi, dertlerini birbirine anlatmaları ve yanlızlılarını birbirlerinde unutmalarını konu alıyor. Bu hikayeyi okurken böyle dışlanan insanların şimdi de olduğunu biliyordum ve onların iç dünyalarını gördüm diyebilirim.
Üçüncü hikaye ise Wondrak. Kitabın en uzun hikayesi. Çirkin olduğu için halk arasında alay edilip, dışlanan ve bir gün tecavüze uğrayan bundan sonra da tüm hayatını oğlu için yaşayan bir kadının hikayesi. Savaş çıktığı zaman oğlunu savaşa göndermemek için mücadele eden savaş karşıtı biri. Bir annenin oğlu için mücadelesini okumak beni çok etkiledi bu hikayenin ayrı bir şekilde ve daha uzun olarak okumak isterdim.