Eve Dallas serisinin 20.kitabıydı Kör Ölüm. İlk 16 romanı minimum ikişer kez okudum. Ve bence Kör Ölüm serinin şu ana kadar çıkmış en iyi romanlarından biriydi. Seriye ilişkin duygu ve düşüncelerimi çok dile getirdim. Eve Dallas'ın insani evrimini, Roarke ile olan ikişkilerinde her ikisinin aşkları içinde büyüyüşlerini, çevrelerindeki insanların yaşamlarındaki ve kişiliklerindeki gelişmeleri izlemek benim için tarifsiz bir keyif kaynağı. Serinin dilimize çevrilmemiş en az on tane daha romanı var ki kendi ülkesinde çıkan ara romanları saymıyorum. En son çıkanla seri bitmiş mi ne yazık ki onu da bilmiyorum. Bu biraz sinir bozucu biraz da heyecan verici bir bekleyiş. Her bir romanda çeşitli türde ve boyutta cinayetlerin ve çözüm süreçlerinin yer aldığı seride baş kahraman Eve Dallas ve onunla beraber eşi Roarke, ortağı, iş arkadaşları ve sivil arkadaşları. Her olay Eve ve Roarke çiftini hem bireysel hem de ilişkileri açısından sınarken, süreçleri kendi dünyalarında bir adım ileriye adım atmış şekilde tamamlayabilmeleri ince bir tarzla anlatılmış.
Ve serinin bu romanında sınav sırası Eve'de idi. Ve sınav konusu geçmişi, dostluk kavramı ve dostlarıydı.
Her baba yiğidin harcı olmayacak bir geçmişten gelen Eve'in insani değerleri öğrenmesi, kabullenmesi, yüreğine edindiklerini yerleştirmesi her daim bende hüzün yaratmış olsa da bu romanda gözlerimin yaşı nedense hiç bitmedi. Her bir yeni romanda bu alanda daha da derine gidileceğini öngörecek olursak halim harap diye düşünüyorum
Dünya kadar yazılmış eser var. Kendimi okuma aleminde hep okyanusta bir japon balığı gibi yetersiz düşünmüşümdür ki öyleyim. Kimbilir birini okurken neleri kaçırıyorum, yakalayamadığım yüreğe dokunan daha kaç eser var, kısıtlı zaman ve imkan hakkımı haybaye kullandığımı düşündürten eserler yüzünden kaç kıymetliyi yitirdim... şu kısacık ama upuzun ömrümde okumayı başarabildiklerim içinde aklıma geldikçe dudaklarımda bir tebessüm ya da gözümde hülyalı bir bakış veyahut yüreğimde ince bir sızı bırakan çok roman oldu. Tüm bunların içinde bu seri kendi tahtını çok iyi kurdu. Şidddetle serinin her bir romanını ve illa ki baştan sona tavsiye ediyorum.