·448 syf.····Okunma: 30 Mayıs 2021 21:53 *YILIN FAVORİ KİTAPLARI*
Merhabalar! Tekrardan kitap yorumuma hoş geldiniz. Bugün Yılan ve Güvercin kitabını yorumluyorum. Kitabın konusundan bahsedeyim. Lou adlı kız karakterimiz bir cadı. İki yıl önce yaşadığı yerden kaçarak Cesarine adlı şehre yerleşmiş. Burada cadı olduğunu saklayarak yaşıyor. Sadece Coco isimli bir cadı arkadaşı var. Reid ise bir cadı avcısı yani Chasseur yüzbaşısı Aynı zamanda bir yetim. Başpiskoposun himayesinde Chasseur Kulesi'nde yaşıyor. Bir gün yaşanan bir olay sonucu zoraki olarak Lou ve Reid evleniyor. Ama Reid Lou'nun bir cadı olduğunu bilmiyor ve birbirlerinden nefret ediyorlar. Genel konu bu şekilde. Şimdi düşüncelerim. Başta kitap yeterince sakin ve az olaylı gidiyordu. Çoğu kişiler bu kitabı favorilerine ekliyordu fakat bir sorun vardı ben nedenini bir türlü anlayamıyordum. Ama son 100-150 sayfada o kadar hızlıydı ki anlatamıyorum. İşte o zaman dedim ki bu kitap tam favori kitabı. Kitap aktı gitti. Başları bile çok rahat bir şekilde okuyabildim. Anlatım tarzı da hoştu. Sonuna doğru çok fazla sırrın ortaya çıkması beni çok meraklandırdı. Son 80-90 sayfayı bir yere mıhlanarak okumuştum. Kalktığımda ne olduğumu şaşmıştım. Karakterlerin de çoğu sevdiğim karakterler oldu. Ansel çok nazikti. Coco tam bir sohbet arkadaşıydı. Lou çok güçlü bir kimliğine sahipti. Reid tam bir koruyucuydu. Yani hepsi birbirinden ayrı ve güzeldi. Spoiler vermeden yapabildiğim yorum da sadece bu kadardı. Yorumumun sonuna geldim. Bir sonraki yorumda görüşmek üzere şimdilik hoşça kalın! :)
!!!SPOILER BAŞLIYOR!!!
Spoiler kısmına geçelim. Biraz sona doğru kısımlardan bahsetmek istiyorum. Ben Madam Labelle'in Reid'in annesi olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım. Ömrü boyunca cadılardan nefret etmiş bir kişinin annesinin cadı olması benim beklemediğim bir şeydi. Bir diğer şaştığım nokta Lou'nun cadıların prensesi olması ve annesinin onu intikam için öldürmek istemesi. Morgane en nefret ettiği karakterlerden biri oldu. Başpiskopos'un Lou'nun babası olması da hatırı sayılır bir olaydı. Sonu bir tık açık uçlu ve merak ettirici oldu bana kalmışsa. Maalesef ikinci kitabı çıkarsa yazın çıkmazsa LGS senem olması sebebiyle bir yıl sonra okuyabileceğim. Ama yine de güzel olacağını düşünüyorum. Artık genel yorumumun sonuna geldim. Umarım okumaktan keyif aldığınız bir yorum olmuştur. Bir sonraki yorumumda görüşmek üzere hoşça kalın, kitaplarla kalın! :)
*ALINTI KÖŞESİ*
*Onu düşünmek ne kadar acı verse de onun küçük bir kısmını bile yanımda tutmak için acıya memnuniyetle katlanırdım. Acı, gerçek olduğumuz anlamına geliyordu. (Sayfa 374)